Vettel: Korai még az esélyeinkről beszélni - F1VILÁG.HU

Vettel: Korai még az esélyeinkről beszélni

HIRDETÉS

Befejeződött az első barcelonai teszt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel számára, aki a rendelkezésére álló 2 napban összesen 1247 km-t tett meg a Ferrari 2017-es versenyautójával.


Befejeződött az első barcelonai teszt a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel számára, aki a rendelkezésére álló 2 napban összesen 1247 km-t tett meg a Ferrari 2017-es versenyautójával.

Vettel a szerdai tesztnapon Valtteri Bottas mögött második lett, alig 2 tizedmásodperccel lemaradva a Mercedes versenyzőjétől – noha, míg a finn pilóta az ultralágy, addig Vettel a lágy gumikkal érte el legjobbját.

A Ferrari versenyzője elárulta, nagy élmény vezetni az új versenyautókat, melyek az új szabályok miatt természetesen teljesen eltérnek elődjeiktől.

„Sokat köröztem, de persze sosem elég” – mondta a négyszeres világbajnok.

„A tesztek pont arra valók, hogy az embernek legyen némi elképzelése. És jelenleg úgy néz ki, hogy az új szabályok miatt ezek az autók teljesen mások, mint a tavalyiak – kinézetre és vezetésre is.”

„Nagyjából ugyanazt a teljesítményt nyújtják, mint a 10 évvel ezelőttiek, és rengeteg az aerodinamikai leszorítóerő. Viszont fizikálisan is sokkal megterhelőbb vezetni őket, és a tesztnap végén az ember valóban fáradtnak érzi magát. De ez teljesen normális, hiszen először ültünk autóba a téli szünet után.”

„A gumik szintén mások, sokkal következetesebben viselkednek. Nagyjából azt láttuk, amit vártunk: az autók gyorsabbak a kanyarokban és lassabbak az egyenesekben a légellenállás miatt. De nagyon szórakoztató vezetni őket.”

Vettel hozzátette, hogy mire lesz képes idén a Ferrari csapata, arról még nagyon korai beszélni.

„Még túl korai arról beszélni, mennyi az autónkban a potenciál. A saját programunkra összpontosítottunk, és még a legcsekélyebb mértékben sem figyeltünk arra, mit csinálnak a többiek. Egész télen arra készültünk, hogy a lehető legjobb formában érkezzünk meg ide.”

Hirdetés

„Viszont még nagyjából 4 hét van az első versenyig, és rengeteg a tennivaló, sok minden van még a programunkban.”

„Az, hogy a szerdai tesztnap végén meg kellett állnom, nem igazán foglalkoztat: kipróbáltunk valamit, ami nem működött, ennyi.”

„Sok kört megtettünk – de voltak, akik még többet, szóval még javulnunk kell ezen a téren. Az autóval nincsenek különösebb problémák, márpedig a megbízhatóság most a legfontosabb. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy minden jól működik.”

„A teljesítményről még lehetetlenség beszélni, de még sokat kell előrelépnünk, szóval sok munka vár ránk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Korai még az esélyeinkről beszélni
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!
Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!