Friss hírek

Vettel: Közel álltam a visszavonuláshoz

GP BELGIO F1/2020 -  GIOVEDÌ 27/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel
A négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel elárulta, közel állt ahhoz, hogy a visszavonulás mellett döntsön, miután a Ferrari közölte, nem hosszabbítja meg idén lejáró szerződését.

Vettel 2021-ben a most még Racing Point néven szereplő Aston Martinnál folytatja F1-es pályafutását: ezt csütörtök délelőtt jelentette be a silverstone-i istálló.

A német versenyző a Toszkán Nagydíj helyszínén, Mugellóban válaszolt újságírók kérdéseire – például arra, hogy mennyire állt közel ahhoz, hogy befejezze versenyzői pályafutását.

„Közel álltam hozzá. Nem tudom, hogy lehet-e mérni, hogy az ember mennyire áll közel ehhez, de én közel voltam hozzá, rengeteget gondolkodtam rajta. És úgy döntöttem, hogy magamat helyezem az első helyre ebből a szempontból, azt nézem, hogy mi a legjobb számomra” – mondta Vettel a RaceFans kérdésére.

„És ami mellett végül döntöttem, arról azt gondolom, hogy a legjobb számomra, és alig várom, hogy bizonyítsam.”

Vettel úgy véli, a Racing Point remek helyzetben van ahhoz, hogy profitáljon a jövőre életbe lépő költségvetési plafonból, főleg az alapján, ahogy az istálló az idén teljesít.

A csapatot ugyanakkor számos kritika is érte, mivel idei, RP20-as autója a megszólalásig hasonlít a Mercedes tavalyi modelljére.

„Nyilván sokat beszéltek erről a témáról az elmúlt hetekben, de hogy őszinte legyek, ez nem játszott komoly szerepet az én szempontomból, mivel én a csapatban hiszek, és a csapat erejével kapcsolatban vagyok meggyőződve.”

„Az elmúlt években nem állt rendelkezésre annyi pénz, hogy hasonló szinten legyenek, mint a nagy csapatok, ám azt gondolom, figyelemreméltóan jól szerepeltek.”

„Óriási potenciált látok a fejlődésre, és várom már, hogy csatlakozzak a csapathoz, és megpróbáljak mindennel segíteni, a tapasztalatommal, illetve a vezetésemmel.”

„Jósolgatni nyilván nem tudok, de hiszek és bízom a csapatban és az ottani szakemberekben. Szerintem képesek rá, és először lesznek megfelelő eszközök a kezeikben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!