Vettel: Közelebb lehetünk a Mercedeshez

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője sajnálja, hogy a mai napon nem tudtak túl sok kört megtenni az autóval, azonban úgy gondolja, a délutáni edzésen kár lett volna kockáztatniuk vizes pályán.


Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője sajnálja, hogy a mai napon nem tudtak túl sok kört megtenni az autóval, azonban úgy gondolja, a délutáni edzésen kár lett volna kockáztatniuk vizes pályán.

Vettel az első szabadedzésen a negyedik, a másodikon pedig a harmadik pozícióban zárt, összesen 43 kört tett meg a mai napon.

A német versenyző elmondta, a Ferrarinak nem voltak különösebb problémái esőben, azonban nem tulajdonít nagy jelentőséget a vizes pályán elért időeredményének, ugyanis szerinte ez a mai napon egyáltalán nem volt fontos.

„Az autó olyan, amilyen” – válaszolta Vettel a kérdésre, hogyan viselkedik a Ferrari esős körülmények között. „Ha esik, akkor mindannyian ugyanabban a helyzetben találjuk magunkat. És tudjuk, hogy a következő napokban nem lesz már eső. Jól működött az autó, sajnos délelőtt nem köröztünk sokat, de jónak tűnik a helyzet. Természetesen még várnunk kell a vasárnapra.”

Vettel elmondta, a monacói aszfaltcsík már túl vizes volt ahhoz, hogy megfelelő, biztonságos kört tudjanak teljesíteni a versenyzők, így minimálisra csökkentették a pályán töltött időt – hiszen szombaton és vasárnap az előrejelzések szerint nem várható égi áldás.

„Nagyon csúszós volt a pálya, túl csúszós ahhoz, hogy élvezni lehessen, de nagyon hasznos volt néhány kört megtenni így. A rajtpróba volt a legfontosabb, ezért ment ki a végén még egyszer mindenki.”

„Nem lett volna értelme ennél többet menni. Korlátozottan állnak rendelkezésünkre abroncsok, és ha esni fog még, akkor szükségünk lesz rájuk. Az előrejelzések azonban azt mondják, hogy nem lesz már eső – már csak ezért sem lett volna értelme vizes pályán körözni.”

A négyszeres világbajnok hozzátette, vasárnap derül majd ki, hogy a fejlesztéseket hasznosítani tudják-e ezen a helyszínen.

“Nehéz megmondani, de közelebb kellene, hogy legyünk a Mercedeshez. Monacót nem tekinthetjük referenciának, de remélem, hogy csökkenteni tudjuk a távolságot.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!