Vettel: Kubica a fiataloktól veszi el a lehetőséget

Fotó: Scuderia Ferrari
GP ABU DHABI F1/2017 - (EMIRATI ARABI UNITI) - © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE), Sebastian Vettel, Ferrari,

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel azt mondja, nem érti, Robert Kubica miért most döntött úgy, hogy megpróbál visszatérni a Forma-1-be.

A lengyel versenyzőnek – kinek pályafutása 2011 februárjában egy súlyos ralibalesetben tört derékba – jó esélye van arra, hogy 2018-ban a Williams versenyzőjeként visszatérjen a száguldó cirkuszba.

Kubica múlt héten eredményes tesztet hajtott végre a brit istálló autójával Abu Dhabiban, a Williamsnél pedig most azt mérlegelik, jó döntés volna-e beültetni őt Felipe Massa megüresedő helyére.

Vettel azt mondja, természetesen sajnálja Kubicát a történtek miatt, de nem érti a lengyel szándékait.

„Úgy gondolom, igazán tragikus az, ami vele történt akkoriban” – mondta a négyszeres világbajnok a SonntagsBlick című lapnak nyilatkozva. „A jövő bajnokaként tekintettek rá.”

„Viszont nem értem, most miért törekszik a visszatérésre. Miért nem tette ezt meg korábban? Az ő szempontjából természetesen ez egy szép történet lenne. Másrészről viszont a fiatal versenyzők számára sajnálatos, hiszen előlük venné el a versenyzői ülést.”

Vettel vélhetően nemcsak ezen véleményével nem lesz népszerű bizonyos rajongók körében, hanem a Halóval kapcsolatban alkotott álláspontjával sem. A fejvédő eszköz 2018-ban már kötelező jelleggel használandó lesz az F1-ben, a versenyzők és a rajongók többsége pedig nem örül ennek.

„Az a véleményem, hogyha életeket lehet menteni vele, akkor szükség van rá. Nem nyűgözött le, de ha meg lehet óvni egy versenyzőt egy sérüléstől, akkor van létjogosultsága” – mondta a német.

Fotó: McLaren

„Nyilván az eszköz maga nem valami esztétikus, de majd hozzászokunk.”

A múlt hétvégén elrajtolt az elektromos versenysorozat, a Forma-E negyedik szezonja, a mezőnyben pedig számos volt F1-es versenyző megtalálható. Vettel viszont nincs túl jó véleménnyel a szériáról.

„Számomra nem ez a jövő. Az e-mobilitás nagyon népszerű most szerte a világban, de őszintén szólva a motorsportnak semmi köze a Forma-E-hez. Az autók nem is olyan gyorsak, és sok versenyző, aki ott vezetett, azt mondta nekem, hogy nem túl izgalmas vezetni őket.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!