Vettel: Kvyat legalább volt olyan tökös, hogy felhívjon

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel úgy véli, nem az Orosz Nagydíjon elkövetett hibái miatt menesztették a Red Bull Racing csapatától Daniil Kvyatot. A német nagyra értékeli, hogy versenytársa a baleset után felhívta őt.


A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel úgy véli, nem az Orosz Nagydíjon elkövetett hibái miatt menesztették a Red Bull Racing csapatától Daniil Kvyatot. A német nagyra értékeli, hogy versenytársa a baleset után felhívta őt.

Az orosz pilóta a legutóbbi versenyen kétszer is nekiütközött Vettel Ferrarijának, így a német már az első körben feladni kényszerült a bajnokság negyedik futamát.

A versenyt követő héten a Red Bull bejelentette, Kvyat helyét Max Verstappen veszi át, az orosz pedig visszatér korábbi csapatához, a Toro Rossóhoz.

„Kétlem, hogy ennek a dolognak bármi köze is van a Szocsiban történtekhez, én úgy tudom, már korábban eldöntötték” – mondta Vettel újságíróknak nyilatkozva Barcelonában.

„Ez egy nagyszerű lehetőség Max számára, Daniil szempontjából viszont nem annyira jó döntés – de inkább azokat az embereket kellene erről kérdezni, akik felelősek ezért, vagy érintettek az ügyben.”

A szocsi balesetet követően egyébként Vettel a Red Bull bokszutcai irányítópultjához sietett, ahol Christian Hornerrel váltott néhány szót.

„Odamentem, mert nyilvánvaló volt, mi történt. Azt mondtam, jó lenne, ha beszélnének vele. Ilyen a versenyzés, néha megtörténnek hasonló incidensek… Daniillal nem tudtam beszélni, hiszen még autóban ült, de szerintem [Horner] beszélt vele utána.”

Vettel elismerte, nagyra értékeli, hogy Kvyat a versenyt követően felhívta őt és bocsánatot kért.

„Legalább volt elég tökös ahhoz, hogy felemelje a telefont és elnézést kérjen, vagy elmagyarázza, mi történt. Rájött, hogy hibázott, számomra ezzel vége is a történetnek. Természetesen először nagyon dühös voltam és csalódott, mert tönkretette a versenyem, de néha előfordul az ilyesmi.”

„Semmi garancia nincs arra, hogy nem hibázok majd vasárnap, vagy két hét múlva, egy, vagy éppen öt év múlva – ha még itt leszek. Hibák előfordulnak.”

Ami pedig Kvyat tehetségét illeti, Vettel úgy véli, az orosz az egyik legjobb versenyző a mezőnyben.

„Nagyon nagyra értékelem őt. Megvan a természetes sebessége, a nyes tempója nagyon jó. Talán a jelenlegi formula annyira nem fekszik neki, de a tehetségét és a nyers tempóját tekintve megérdemli, hogy az F1-ben legyen.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS