Friss hírek

Vettel: Láttam, hogy itt nekem már nem jut siker

Sebastian Vettel utolsó Forma-1-es versenyét teljesíti a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon: a négyszeres világbajnok visszatekintett a Ferrarinál töltött évekre, és elárulta, már korábban is felmerült benne, hogy befejezi pályafutását.

Vettel négy világbajnoki címet nyert a Red Bull-lal, majd 2015-re hasonló reményekkel szerződött a Ferrarihoz, ahol azonban nem jött el a várt siker.

A kudarcok és a világbajnoki küzdelem lelkileg annyira megterhelő volt a német számára, hogy 2018-ban elgondolkodott azon, lesz-e még esélye valaha arra, hogy újra a királykategória csúcsára álljon.

Hirdetés
 

„2017-ben és 2018-ban a Ferrarival a világbajnoki címért küzdöttem, 5 versenyt megnyertem, a végén viszont csak második lettem Lewis Hamilton mögött” – nyilatkozta Vettel a Der Spiegel című lapnak adott interjújában. „Két év egymás után annyi energiát elvett tőlem, mentálisan is, aztán az eredménytelenség miatt kétségeim lettek: Lesz még itt valami? Van még remény?

2019-ben aztán Charles Leclerc csapattársaként újabb kudarc érte a német versenyzőt, a fiatal, lelkes, tehetséges monacói mellett ugyanis „elsőszámú” státusza elveszni látszott. Vettel szerint Leclerc „csalódásoktól mentesen” tudott versenyezni akkoriban, ellenben vele. 

Charles Leclerc megragadta a kormányt és gázt adott. Kevesebb teher nyomta a vállát. Úgy vezetett, ahogyan magamat az első Forma-1-es éveimben láttam. Én ellenben láttam, hogy a célom elérhetetlenné vált.

„Ez valami olyat tett velem, amit nem értettem meg közvetlenül. Amikor 2020-ban lejárt a szerződésem a Ferrarival, nagyon ott volt a fejemben a kilépés gondolata.”

És hogy miért folytatta mégis a német? 

„Valahogy még volt néhány megválaszolatlan kérdés bennem, néhány befejezetlen ügyem magammal. Tudni akartam, hogy képes vagyok még rá? Elég jó vagyok ahhoz, hogy a Forma-1-ben elöl legyek?”

Habár az élen többé Vettel nem tudott harcolni, úgy gondolja, nem volt hiba részéről az Aston Martinhoz szerződni, ám úgy érzi, jelenleg nem tudja megmutatni azt, amire valójában képes lenne, ez pedig hiányzik számára a kellő motivációhoz. 

„Ahhoz, hogy válaszokat kapjak a kérdéseimre, ez az időszak fontos volt. Viszont az is hozzájárult a visszavonulásomhoz, hogy jelenleg nem egy olyan autóban ülök, amivel meg tudom mutatni, hogy tulajdonképpen mire lennék képes.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Láttam, hogy itt nekem már nem jut siker
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!