Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Vettel: A legszebb győzelmem a következő!

Szeretné nyomás alatt tartani riválisait a soron következő versenyeken is a Ferrari, mely Sebastian Vettel elmondása szerint a problémák ellenére sikeres tesztet zárt a héten, Bahreinben.

A négyszeres világbajnokot a szerdai tesztnapon egy hidraulikus probléma, később pedig áramszünet hátráltatta, ennek ellenére azt mondja, egyre magabiztosabban érzi magát a Ferrari versenyautójában, mellyel idén már két versenyt is megnyert.

Vettel – aki rendre minden évben elnevezi versenyautóját – azt mondja, úgy érzi, a Ferrari SH70H kódjelű versenyautóján tovább javíthatnak.

„Azt nem tudom, hogy Gina a legszebb-e a három közül, de azt biztosra mondhatom, hogy nagyon gyors! És hisszük, hogy még többet ki tudunk hozni belőle!” – mondta a négyszeres világbajnok a Gazzetta dello Sport című olasz lapnak.

A német versenyző kifejtette, számára egyáltalán nem jelent nyomást az, hogy a Ferrari rajongói olyan sokat várnak tőlük az idei szezonban.

„Ez a szeretet nem jelent se nyomást, se felelősséget – puszta öröm számomra. Abszolút megértem, hogy a Ferrari rajongói ebben a fázisban – amikor ilyen jól megy a szekér – ennyire lelkesek. Ez teljesen normális, ugyanezt látjuk a futballban is. Ha a kedvenc csapatuk nyer, a rajongók boldogok. Egyébként pedig dühösek.”

Vettel és a Ferrari a héten két napot tesztelt Bahreinben, a négyszeres világbajnok pedig azt mondja, egyre jobban érzi magát az idei versenyautóban.

„Jók a benyomásaim, bár jó lett volna többet körözni a második napon. Alapvetően nagyon szeles idő volt, ami a teszteken nem különösebben segít. De összességében minden jól ment, az autó jól kiegyensúlyozott volt, és minden egyes körben egyre csak nőtt az önbizalmam a versenyautóban.”

[tie_full_img][/tie_full_img]

Amikor a korábbi bajnokot arról kérdezték, az ausztráliai vagy a melbourne-i győzelme volt a jobb, így válaszolt: „A legszebb győzelmem a következő! Szeretnénk nyomás alatt tartani riválisainkat, Hamiltont és a többieket. A Ferrari stratégiája eddig példaértékű volt. De továbbra is a munkára kell koncentrálnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!