Friss hírek

Vettel legszívesebben elégetné a szabálykönyvet

Csalódottan vette tudomásul a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybíróinak pénteki döntését Sebastian Vettel.

A Ferrari csapata nemrég felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a sportot irányító testülethez, mert úgy ítélte meg, új, fajsúlyos bizonyítékok állnak rendelkezésére ahhoz, hogy meggyőzze a stewardokat arról, Vettel nem követett el szabálytalanságot a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíjon.

Vettelt akkor 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, amiért az indoklás szerint kicsúszását követően veszélyesen tért vissza a pályára – ezáltal pedig elveszítette a futamgyőzelmet is.

Hirdetés
 

A Ferrari képviselőjét, Laurent Mekies sportigazgatót pénteken hallgatták meg a stewardok, majd úgy döntöttek, az általa bemutatott bizonyítékok nem elegendőek ahhoz, hogy újravizsgálják az ügyet.

Amikor Vettelt újságírók arról kérdezték, meglepte-e a versenybírók döntése, a német így felelt: „Nem.”

„Szerintem bőven van elég oldal a szabálykönyvben ahhoz, hogyha akarunk, találjunk egy paragrafust, ami stimmel. Nyilván nem osztjuk a versenybírók álláspontját, amit a versenyen képviseltek. Azt gondoltuk, tudunk mutatni valami újat.”

„Nyilván kiábrándító, hogy nem folytatódik az ügy, de ez van, tovább kell lépni.”

Vettel úgy véli, a Forma-1 azért vált túlszabályozottá az elmúlt években, mert a bukóterek manapság már nem büntetik annyira a versenyzőket.

„A probléma azzal van, hogy ilyen dolgokat hallunk. Az egész régen azzal kezdődött, amikor elkezdtek előjönni az olyan mondatok, hogy „áthajtott a fehér vonalon, túl sok kerékvetőt használt”.”

„Hadd csináljuk azt, amit akarunk. Ha nem tetszik, ahogy versenyzünk, vagy ahogy vezetünk, akkor építsenek másmilyen pályákat. Ilyen egyszerű. Ne parkolókat fehér vonalakkal meg kerékvetőkkel, mint ez itt.”

„De ez van. Már mondtam korábban is, hogy túl sok a szabály, de mit lehet tenni? Égessük el a papírokat…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel legszívesebben elégetné a szabálykönyvet
Leclerc: Az autónk nem elég jó ahhoz, hogy nyerjünk Melbourne-ben
Hamilton egy szokatlan megoldás miatt küszködik annyira a Mercedes autójával
Még a nyári szünet előtt elkészül a McLaren ‘B-autója’
Perez átbeszélte a Red Bull-lal a Dzsiddában történteket

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!