Vettel: Legyünk reálisak, a Mercedes elérhetetlen

Habár alapvetően mindkét versenyző elégedett a Ferrari versenygépével, Kimi Räikkönen saját teljesítménye, Sebastian Vettel pedig a Mercedes nagy előnye miatt csalódott.


Habár alapvetően mindkét versenyző elégedett a Ferrari versenygépével, Kimi Räikkönen saját teljesítménye, Sebastian Vettel pedig a Mercedes nagy előnye miatt csalódott.

Räikkönen saját teljesítményét kritizálta az Ausztrál Nagydíj első két szabadedzését követően. A finn az első tréningen a nyolcadik, a másodikon pedig a negyedik helyen zárt.

„Nem volt túl ideális nap, nem vezettem igazán jól, mert nem sikerült egy rendes kört teljesítenem. Úgy tűnik, az autó jobban viselkedik a hosszú etapokon, csak nehéz a dolgokat összerakni.”

A Ferrari világbajnoka elmondta, nagyjából tudják, hol állnak a mezőnyben, azonban az apró részletek kulcsszerepet játszanak abban, hogy tökéletes kört tudjon teljesíteni.

„Tudjuk, hogy a pozíciónkat tekintve mire számíthatunk, és még csak péntek van, sok munka vár még ránk. Nekem csak össze kell raknom a dolgokat, jó kört kell teljesítenem, és akkor rendben lesz minden.”

Sebastian Vettel az ötödik és a harmadik helyet szerezte meg pénteken, azonban a második szabadedzésen 7 tizedmásodperccel végzett a Mercedesek mögött, ami aggasztja a németet. A Ferrari újdonsült versenyzője elmondta, úgy tűnik, Nico Rosberg és Lewis Hamilton versenyautója egyelőre elérhetetlennek tűnik.

„Realistának kell lennünk, biztos vagyok benne, hogy a Mercedes elérhetetlen. A legfontosabb a mai napon, hogy nem volt semmi problémánk.”

Ezt leszámítva azonban a Ferrari versenygépével Vettel is elégedett, aki úgy fogalmazott, idejét sem tudja már annak, mikor volt ilyen problémamentes a pénteki napja.

„Nagyon sima napunk volt, nem is emlékszem, mikor volt utoljára ilyen péntekem, szóval ebből a szempontból nagyon jó volt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!