Friss hírek

Vettel: Lehettünk volna okosabbak az időmérőn…

Már az első szakaszból sem jutott tovább a Forma-1-es Olasz Nagydíj időmérő edzésén a Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német versenyző a mezőny hátsó traktusából vág majd neki a monzai versenynek vasárnap. Vettel azt mondja, lehettek volna okosabbak.

A belgiumi küszködés után az olaszországi hétvége is kiábrándítóan alakul eddig a Ferrari számára: 1984 óta először fordult elő, hogy az Olasz Nagydíj időmérőjén egyetlen Ferrari sem jutott a legjobb 10 közé. Charles Leclerc a 13., Sebastian Vettel pedig csak a 17. helyről indul.

Utóbbi versenyző természetesen a nagy forgalmat okolja – elmondása szerint kész káosz bontakozott ki a Q1 végén, ezért nem tudott tiszta kört futni.

„Szerintem nem lehet egy konkrét versenyzőre mutogatni. Egyszerűen túl sok autó volt egy helyen. Mivel sokan elkezdték előzgetni egymást, nem volt tiszta a kör, káosz lett az egész” – mondta a német versenyző csalódottan.

„Versenyzői szemmel nem értem, egyesek miért okoznak ekkora káoszt, és kezdenek el előzgetni. Egyszerű matek az egész. Ha mindenki marad a helyén, és elkezd helyet csinálni magának, rendben lesz a dolog…”

Vettel azt mondja, ők is lehettek volna okosabbak, és elkerülhették volna a forgalmat.

„Nem volt jó az időzítésünk az adott pillanatban. A mezőny közepén voltunk, én pedig ennél többet nem tehettem. Ahogy elkezdtem a kört, már tudtam, hogy nem fog működni.”

„Vártam, amíg megkapom a jelzést… Persze soha nem lehet tudni, mi történik, de azért lehetett azzal számolni, hogy elég stresszes lesz a vége. Ez pedig kifogott rajtunk. Ennél többet nem tehettem, később kellett volna kimennünk. Rossz volt az időzítés, rosszkor mentünk ki a pályára. Utólag persze mindig okosabb az ember. De lehettünk volna okosabbak az időmérő közben is.”

Úgy tűnik, Monza nem kegyes Vettel számára az időmérők tekintetében, a német pedig már kezd hozzászokni ehhez.

„Megszoktam. Az elmúlt pár évben elég sz*rul ment nekem az időmérő itt a forgalom miatt.”

A négyszeres világbajnok a versenyen sem vár csodát.

„Holnap újra nap virradt ránk. Egy kicsit gyorsabbak vagyunk, mint a körülöttünk lévők, de nehéz lesz feljebb lépni.”

Vettel egyébként a Q1-ben történt kiesése után a pálya széléről, a Parabolica mellől nézte versenytársai küzdelmét az időmérő utolsó szakaszában.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!