Vettel: Lewis biztosan nem élvezi a 8. helyeket - F1VILÁG.HU

Vettel: Lewis biztosan nem élvezi a 8. helyeket

HIRDETÉS
Sebastian Vettel tapasztalatból beszél, amikor Lewis Hamilton idei szokatlan helyzetét értékeli a gyengélkedő Mercedesnél. A német szerint nincs abban semmi meglepő, hogy George Russell lelkesebben küzd az alsóbb pontszerző helyekért, mint egy 103-szoros futamgyőztes.
2022 Spanish Grand Prix 2022, Sunday - LAT Images Lewis Hamilton overtakes Sebastian Vettel

Hamilton idén önmaga alatt teljesít, és ez alatt nem csupán a Mercedes gyenge formáját kell érteni, ami egyelőre nem teszi lehetővé a brit számára, hogy a győzelmekért harcoljon. Eddig 2022-ben a csapaton belüli küzdelemben is látványosan alulmarad George Russell-lel szemben, hiszen csak a szezon első futamán tudott új csapattársa előtt végezni, az azt követő haton viszont mindig a fiatalabb brit végzett jobb pozícióban – még ha vitathatatlan is, hogy olykor a szerencsés taktika is közrejátszott ebben.

Vettelnek is van tapasztalata abban, hogy milyen is átélni azt, amikor egy sokszoros bajnok hirtelen távolabb kerül a csúcstól. Először 2014-ben került hasonló helyzetbe, amikor a domináns pozícióját elvesztő Red Bullnál a mellé frissen érkezett Daniel Ricciardo győzte le rendszeresen, amióta pedig tavaly az Aston Martinhoz csatlakozott, a középmezőny oszlopos tagja, az esetek nagy részében távol a dobogós helyektől. A német saját karrierútja alapján egyáltalán nem csodálkozik a Mercedesen belül átbillent erőviszonyokon.

„Ha egy versenyző már olyan régóta benne van a sportban, mint én vagy Lewis, egyedül a győzelem, a dobogó legfelső foka éltet minket. Vajon izgatottá tesz, ha a 8., a 12. vagy a 13. helyen végzünk? Nem, nem tesz azzá, hiszen korábban rengeteg alkalommal voltunk már elsők is – Lewis pedig mindenki másnál többször” – mutatott rá a német.

„Megérkezett mellé George, aki három évet töltött a sereghajtó Williamsnél, ahol halálra szenvedte magát egyetlen pontért is, innen nézve pedig ő egészen máshogyan éli meg, ha a nyolcadik helyen végez. Kettőjük eltérő múltját ismerve meg kell értenünk, ha Lewis nem lesz ugyanolyan feltüzelt egy 8. hely után, mint George. Engem legalábbis nagyon meglepne, ha az lenne.”

A négy világbajnoki címe mellett 53 futamgyőzelmet számláló Vettel korábban utalt már rá, hogy jelenlegi helyezében őt sem mindig hozzák lázba a utolsó pontokért folyó csaták, és szerinte hasonló érzés lett most úrrá a 103-szoros győztes Hamiltonon.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!