Friss hírek

Vettel: Ma kiszolgáltam a Ferrarit és Leclercet

Nem sikerült dobogóra állnia a Belga Nagydíjon Sebastian Vettelnek, a német versenyző azonban örül annak, hogy legalább csapattársának, Charles Leclercnek segített abban, hogy megszerezze első futamgyőzelmét.

Vettel egész hétvégén lassabb volt Leclercnél, a vasárnapi versenyen pedig csak rövid ideig autózhatott az élen, a Ferrari ugyanis úgy döntött, előbb kihívja őt a bokszutcába, így amikor a többiek kiálltak, megörökölte az első helyet.

Abroncsai viszont egyre inkább elkoptak, később pedig arra utasították, engedje el maga mellett Leclercet. Miután visszacsúszott a második helyre, Vettel fel tudta tartani egy kicsit Hamiltont, így csapattársa több másodperces előnyhöz juthatott.

„A csapat miatt igen, örülök. De ami engem illet, nem vagyok túl boldog” – mondta a négyszeres világbajnok a verseny után.

„Alapvetően nem volt meg a tempóm. Küszködtem azzal, hogy megbirkózzak a gumikkal, ami általában nem szokott problémát jelenteni. Szóval kemény verseny volt.”

„Egy ponton már nyilvánvaló volt – valójában az első körtől kezdve –, hogy nem leszünk harcban. Szóval minden, amit tehettem, hogy kiszolgálom a csapatot.”

„Küszködtem a kanyarokban, ez pedig azt jelentette, hogy Lewis közel tudott kerülni hozzám, és sokáig nem tudtam magam mögött tartani. Nyilván megpróbáltam feltartani, hogy időt veszítsen, Charles pedig előnyhöz jusson. A végén éppen csak elég lett, szóval elvégeztem a feladatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!