Vettel ma köszönt el a Red Bull csapatától

Azt követően, hogy múlt pénteken már a Ferrari 2012-es autóját tesztelte, ma még utoljára ellátogatott a Red Bull Milton Keynes-i központjába Sebastian Vettel.


Azt követően, hogy múlt pénteken már a Ferrari 2012-es autóját tesztelte, ma még utoljára ellátogatott a Red Bull Milton Keynes-i központjába Sebastian Vettel.

A német versenyző hat szezont töltött el az osztrák istállónál, ez idő alatt négy világbajnoki címet is bezsebelt a Forma-1-ben. Távozását még a Japán Nagydíj szombatján jelentette be a Red Bull – Vettel jövőre már a Ferrari színeiben folytatja pályafutását, ezzel gyerekkori álmát váltja valóra.

Bár hivatalosan múlt csütörtökig kötötte szerződés a Red Bullhoz, Vettel ma még ellátogatott az istálló angliai központjába, hogy személyesen is elköszönjön a csapat tagjaitól.

v

Az érzelmektől fűtött eseményen Christian Horner csapatfőnök és Adrian Newey főtervező is mondott néhány szót, majd maga Vettel lépett a „pulpitusra.”

„Nem könnyítitek meg a dolgom” – kezdte szemmel láthatóan zavarban mondókáját a 27 esztendős versenyző.

„Az elmúlt hat év hihetetlenül alakult. Mindaz, amit elértünk, és amennyi munkát belefektettünk. Óriási szenvedéllyel és eltökéltséggel. Ezt mindig a szívemben őrzöm majd. Nagy-nagy köszönettel tartozom mindenkinek. Elvégre azért volt a miénk a jobb autó, mert a miénk volt a legjobb csapat. A ’köszönöm’ nem igazán fejezi ki azt, amit érzek.”

A beszédet követően Horner egy batyuval ajándékozta meg Vettelt: a német egy kávéscsészét, néhány szűk alsóneműt és egy napszemüveget is kapott – ezek közül a négyszeres világbajnoknak egyikre sem volt szüksége Milton Keynes-ben –, de néhány apróságot még magával vihet, melyek örökre emlékeztetik majd a Red Bull csapatára.

V

Vettel hazavihet például egy 50 százalékos modellbikát is, melynek talapzatára négy világbajnoki címének emblémáját gravírozták.Később pedig az egyik világbajnok autót is megkapja majd, erre azonban még várnia kell egy ideig.

„Nem szeretnénk, ha ez Maranellóban kötne ki!” – mondta nevetve Horner.

Adrian Newey, a Red Bull főtervezője az összejövetelen azt mondta, nagyon sokat köszönhetnek Vettelnek.

„Valahányszor Sebastian autóba ült, minden reményünket és ambíciónkat őrizte. Ugyanakkor mindig tudtuk, hogy ő maga is a tőle telhető legjobbat nyújtja. Kiváltság volt vele együtt dolgozni.”

Vettel eztán a Milton Keynes-i központ gyárépülete felé vette az irányt, ahol számos ereklyét dedikált a csapat tagjainak.

„Rengeteg szép emléket őrzök erről a helyről, ezeket magammal viszem” – mondta a Ferrari új reménysége.

„Nagyszerű utazás volt és nagyon hálás vagyok azért, amit értem tettetek. Most pedig már tényleg befogom a szám!”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!