Vettel maga sem érti, mi történt az időmérőn - F1VILÁG.HU

Vettel maga sem érti, mi történt az időmérőn

HIRDETÉS

Értetlenül áll az időmérős gyengélkedés előtt a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel, aki a Spanyol Nagydjí vasárnapi futamán csak a hatodik helyről indulhat majd.


Értetlenül áll az időmérős gyengélkedés előtt a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel, aki a Spanyol Nagydjí vasárnapi futamán csak a hatodik helyről indulhat majd.

A Ferrarik biztatóan kezdték a hétvégét Barcelonában, az időmérőre azonban versenyzői nem tudták fokozni a tempót a délelőtt harmadik szabadedzéshez képest, miközben például a Mercedes duója 1 másodpercet gyorsult a katalán ringen.

A Ferrarit ráadásul nemcsak a Mercedes, de a Red Bull is legyűrte, így Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel csak a harmadik sorból rajtolhat holnap.

Vettel elárulta, a kiábrándító szereplés ellenére bizakodva várja a futamot.

„Ott lesz a rajt, illetve a verseny is hosszú lesz, rengeteg kör vár ránk” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Az első kör nagyon fontos lesz, utána viszont még egy teljes versenytáv vár ránk. Megpróbálok sokkal előrébb végezni, mint ma, majd meglátjuk, mit tehetünk. Azt hiszem, az autónak sokkal gyorsabbnak kell lennie holnap. Nem tudom, mi történt ma délután.”

„Csalódottak vagyunk, mert nem hoztuk ki magunkból azt, amit egyébként tudunk – ezt meg kell vizsgálnunk, hogy megértsük. Változtatni már nem tudunk rajta. Holnap új nap vár ránk, és tudjuk, hogy erős az autónk, csak meg kell bizonyosodnunk arról, hogy jól végezzük a dolgunkat.”

Vettel hozzátette, bár Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke győzelmeket vár a hétvégi Spanyol Nagydíjtól kezdődően, nem nehezedik rájuk extra nyomás.

„Nem nagyon olvassuk azt, amit az újságok írnak. Inkább személyesen, csapaton belül beszélünk vele. Úgyhogy nincs olyan hatással ránk ez, mint ahogy esetleg gondolják.”

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy az elnök pontosan mit is mondott a Ferrari tagjainak, Vettel így felelt: „Semmi ilyesmit! Ami azt illeti, holnap itt lesz majd, szorít értünk, és nyilván minden jót kíván nekünk. Igen, ő a csapat elnöke, de emellett rajongó is, és azt akarja, hogy a Ferrari jól szerepeljen. Természetesen mindannyiunknak ambiciózus terveink vannak, nem kell emlékeztetni minket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!