Vettel maga sem tudja, hogy visszavonulna-e, ha másképp alakultak volna az elmúlt évek - F1VILÁG.HU

Vettel maga sem tudja, hogy visszavonulna-e, ha másképp alakultak volna az elmúlt évek

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, ő maga sem tudja, hogy elköszönne-e a száguldó cirkusztól az idény végén, ha az elmúlt évek során több sikert ért volna el a sportban.

A német versenyző még a Magyar Nagydíj előtt jelentette be, a 2022-es szezont követően távozik az F1-ből. Jelenlegi csapatához, az Aston Martinhoz még 2021-ben csatlakozott, előtte pedig 6 éven át 7versenyzett a Ferrarinál, ahová már négyszeres világbajnokként szerződött át a Red Bulltól. Vettel vágya kétségkívül az volt, hogy hőse, Michael Schumacher nyomdokaiba lépjen az olasz csapatnál, a hőn áhított világbajnoki címet azonban nem sikerült megszereznie a Ferrarival. Bár az idei szezont követően távozik, azt mondja, továbbra is imádja a versenyzést és a Forma-1-et.

„Továbbra is imádom a sportot, imádok versenyezni. Nehéz volt meghozni a visszavonulással kapcsolatos döntést, de gondolkodtam már rajta egy ideje. Tudom, mennyire elkötelezettséget igényel ez a sport, és úgy éreztem, ez egy megfelelő időpont arra, hogy más dolgokba kezdjek” – fogalmazott a 35 esztendős versenyző.

 

„Kihívást jelentett ez a két év, mert az autó nem volt annyira versenyképes, mint szerettük volna. Idén jelentős fejlődést szerettünk volna elérni tavalyhoz képest. Elbuktunk. Jelenleg is ott állunk, ahol tavaly zártunk. Nem mutogatok ujjal, és mondom, hogy rossz munkát végeztünk. Egyszerűen csak realista vagyok. Nagy reményeink voltak, de alulteljesítettünk.”

„Nem gondolom azt, hogy haszontalan két év volt, habár az eredmények és a megszerzett pontok nem olyanok voltak, mint reméltük. Imádtam együtt dolgozni a csapattal – megismerni új embereket és új megközelítéseket. Ez a két év kihívásokkal teli volt, mert nem szoktam hozzá, hogy a mezőny végén autózzak. Ez egy új tapasztalás volt – kemény idők voltak, és sok mindenre rá kellett jönnöm.”

Arra a kérdésre, hogy akkor is befejezné-e F1-es pályafutását, ha esetleg másképp alakultak volna a dolgok az elmúlt években, Vettel őszintén így válaszolt: „Nem tudom. Hogy visszavonulnék-e, ha nagyon versenyképes lettem volna az elmúlt 3-4 évben, versenyeket nyertem volna, bajnoki címekért harcoltam volna, és esetleg szereztem volna még egyet? Lehet, hogy ugyanerre a döntésre jutottam volna. De az is lehet, hogy nem. Lehetetlen megmondani, de nekem is átfutott ez az agyamon.”

„Az, hogy a 10. helyen végzek, nem adja meg számomra a bizsergést, mert tudom, milyen az 1. helyen végezni. Ha soha nem voltál első, az először megszerzett 10. hely is igazán bizsergető. De örülök, hogy nem pezsdít fel az, ha a 10. helyen végzek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel maga sem tudja, hogy visszavonulna-e, ha másképp alakultak volna az elmúlt évek
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!