Vettel magát okolja a gyenge eredményért - F1VILÁG.HU

Vettel magát okolja a gyenge eredményért

HIRDETÉS

Saját magát okolja az elszalasztott monacói lehetőségért Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője.


Saját magát okolja az elszalasztott monacói lehetőségért Sebastian Vettel, a Ferrari német versenyzője.

A négyszeres világbajnok agresszív stratégiával próbálkozott a vasárnapi futamon, csapata, a Ferrari ugyanis meglehetősen korán kihívta őt intermediate abroncsokért, miközben Felipe Massáék a Williamsnél elnyújtották az első etapot – Rob Smedley főmérnök szerint azért, hogy növelni tudják az előnyüket Pascal Wehrleinnal szemben.

Vettel a kerékcseréjét követően Massa mögé került, és bár látszólag gyorsabb volt, rengeteg időt veszített mögötte, mielőtt a brazil kiállt a bokszba.

„Jó döntést hoztunk. Ha a Williams akkor áll ki, amikor ki kellett volna állnia, másképp nézett volna ki a dolog” – magyarázta Vettel a történteket.

„Az én dolgom, hogy megtaláljam a módját az előzésnek. Aztán utolértük [Nico] Rosbergék csoportját, akik még esőgumikon voltak, majd miután kiálltak, próbáltuk beérni az élen autózókat, akik még szintén esőgumikkal voltak pályán – hiszen mi intermediate-abroncsokon voltunk a már száradó pályán.”

„Végül nem jött össze, ez egy elszalasztott lehetőség volt, és főleg magamat okolom, a csapat ugyanis remek munkát végzett azzal, hogy Rosberg Mercedese elé kerültem.”

„Nem vagyok teljesen elégedett, hiszen – még ha nehéz is volt előzni – mindig azt várom magamtól, hogy riválisaim elé kerülök, márpedig gyorsabb voltam Felipénél.”

„Végül negyedikként értem célba.”

Vettel a verseny utolsó fázisában utolérte a Force India pilótáját, Sergio Pérezt, és még reménykedett abban is, hogy lesz esélye a győzelemre, ha Lewis Hamiltonnak és Daniel Ricciardónak újra ki kell állnia a bokszba – erre azonban nem került sor.

Hirdetés

„Nem voltam biztos abban, hogy az élmenők elmennek a végéig – de megtették. Amint világossá vált, próbáltam közel férkőzni Sergióhoz, egyszer majdnem el is dobtam az autót, de próbálkoznom kellett. Nagyjából 1 másodperccel gyorsabbak voltunk nála, de nem tudtam előzni. De ilyen Monaco.”

A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene szintén úgy fogalmazott, nem taktikázott rosszul az istálló.

„A stratégia helyes volt, tetszik, vagy sem” – mondta a szakember.

„Ilyen helyzetben agresszív taktikát kell alkalmazni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!