Friss hírek

Vettel: Majd kiderül, mennyit ér ez a győzelem

Idei második Forma-1-es győzelmét aratta a Szingapúri Nagydíjon Sebastian Vettel, a Red Bull kétszeres világbajnoka, aki ezzel Fernando Alonso legfőbb kihívójává lépett elő a trófeáért folytatott küzdelemben.


Idei második Forma-1-es győzelmét aratta a Szingapúri Nagydíjon Sebastian Vettel, a Red Bull kétszeres világbajnoka, aki ezzel Fernando Alonso legfőbb kihívójává lépett elő a trófeáért folytatott küzdelemben.

A német hátránya 29 pontra csökkent a ferrarissal szemben, és bár természetesen nagyon örül a győzelemnek, úgy érzi, csapatának van még hová fejlődnie.

Hirdetés
 

„Azt hiszem, az ilyen pályákon az ember mondhatni manipulálni tudja a köridőket, mivel sok kanyar van, és előfordul, hogy ezek közül olykor jobban sikerül néhány” – mondta a címvédő a Sky Sports F1 televíziós csatornának nyilatkozva.

„Kevesebb az egyenes, és úgy vélem, ez mindig segít. Tehát majd meglátjuk, hogy a következő versenyek miképp is alakulnak.”

„Nagyon várom már a japán hétvégét, mivel egy nagyszerű pályán versenyezhetünk. Suzukában szép eredményeket értünk már el, tehát nagyon várom a következő fordulót, de elég nehéz még megmondani, hogy miképp is alakulnak majd a dolgok.”

A Red Bull versenyzője elmondta, mindent megtesznek azért, hogy tovább csökkentsék hátrányukat a bajnoki éllovas Alonsóval szemben, ez azonban egyáltalán nem lesz könnyű feladat, jelenleg ugyanis nem az övüké a legjobb versenyautó.

„Most kicsit jobb helyzetben vagyok, mint eddig – kétségkívül Fernando legyőzése a cél a következő néhány versenyen, de láthattuk, hogy a Forma-1-ben milyen könnyen változnak a dolgok.”

„Véleményem szerint tovább kell fejlődnünk, mert jelen pillanatban a McLaren autója a leggyorsabb, a Ferrari pedig mindig tűzközelben van. Egész egyszerűen folyamatosan gyorsak, mindig ott vannak, tehát nekünk is meg kell győződnünk arról, hogy célba érünk a következő versenyeken.”

Vettel hozzátette, nagyon örül annak, hogy sikerült megszereznie idei második győzelmét.

„Hogy mennyire is volt fontos ez a győzelem, az majd a következő hetekben derül ki” – fejtegette a kétszeres világbajnok, ezt már a száguldó cirkusz hivatalos weboldalának, a Formula1.com-nak adott exkluzív interjújában.

„De kétségkívül jó, hogy 25 ponttal távozhattam. Jó napot zártunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!