Vettel már év közben távozik? Reagált a német! - F1VILÁG.HU

Vettel már év közben távozik? Reagált a német!

HIRDETÉS
A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel azt mondja, nem beszélt csapatával arról a lehetőségről, hogy még a szezon vége előtt távozik a csapattól.
GP SPAGNA F1/2020 -  GIOVEDÌ 13/08/2020  09/08/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel,

A német versenyző kiábrándító idénykezdeten van túl: öt futamon mindössze 10 pontot gyűjtött, és az egyéni tabella 13. helyét foglalja el.

A Ferrari még májusban jelentette be, nem hosszabbítja meg Vettel lejáró szerződését, a felek közti kapcsolat pedig érezhetően nem túl harmonikus azóta. Egyes vélekedések szerint az sem elképzelhetetlen, hogy Vettel már az idei szezon vége előtt otthagyja a Ferrarit.

A német pilótát csütörtökön erről is megkérdezték Barcelonában.

„Nem hinném. Még csak nem is fontolgattuk ezt, nem is beszéltünk róla” – mondta Vettel, aki azt mondja, nemcsak rajta múlik, hogy jobbra forduljanak a dolgok.

„Tudom, mire vagyok képes. Jelenleg nem mennek simán a dolgok. De biztos vagyok benne, hogy amennyiben a dolgok lenyugszanak, és kapok egy jó esélyt, akkor ki fogom használni.”

Vettel azt mondja, abban is biztos, hogy a Ferrarinál ő és csapattársa, Charles Leclerc azonos bánásmódban részesül.

„Én nem próbálok ilyen dolgokba belefolyni, csak próbálom végezni a munkámat. Nyilván nem csak vitorlázgatunk, meglehetősen veszélyes vizeken evezünk. De ez van, nekem pedig a tőlem telhető legjobbat kell nyújtanom. Higgadtnak kell maradnom, és úgy kell felkelnem reggelente, hogy mindent beleadok.”

„Nem volt jó hétvégém Silverstone-ban, pedig általában a pálya fekszik nekem. Nem éreztem rá az autóra, és valamiért nem tudtam annyit kihozni belőle, mint Charles.”

„Annál többet nemigen tehetek, minthogy teszem a dolgom, együtt dolgozom a körülöttem lévő srácokkal és az autómmal, hogy a lehető legjobb csomag álljon össze.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!