Vettel már jövőre visszatérhet az aktív versenyzéshez - F1VILÁG.HU

Vettel már jövőre visszatérhet az aktív versenyzéshez

Akár már 2024-ben visszatérhet az aktív versenyzéshez a Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel. A német versenyzőt az Endurance-vb (WEC) mezőnyében láthatjuk.

Vettel a tavalyi szezont követően intett búcsút a Forma-1-nek, a múlt hétvégi Japán Nagydíjon azonban vendégként tiszteletét tette, a versenyhétvége során pedig szinte végig a pálya széléről figyelte az eseményeket, és elismerte, kissé fájdalmas úgy nézni a mezőnyt, hogy ő nem aktív szereplője az eseményeknek.

Most az Endurance-világbajnokágon (WEC) szereplő Jota istálló csapatfőnöke, Sam Hignett erősítette meg a Motorsport.com című internetes portálnak, hogy megkeresték Vettelt, és felajánlották neki, hogy csatlakozzon hozzájuk. A négyszeres F1-es bajnok egy Porsche 963 LMDh prototípussal versenyezhetne – ebből az autóból kettő van az istállónak.

„Tárgyalunk Sebbel, vannak egyeztetések, de semmi sincs fixálva” – mondta a csapatfőnök. „Nincs semmiféle szerződés aláírva, és nem is tesztelte még egyik autónkat sem.”

Hignett beszélt arról is, a Jota istálló környezetvédelmi megfontolásai imponálhatnak Vettelnek is.

„A fenntarthatóság számunkra, mint csapat számára is fontos, ezért működött napelemmel a Le Mans-i vendéglátóegységünk. Tudjuk, hogy ez Sebnek is fontos” – fogalmazott a csapatfőnök, majd hozzátette, több versenyzővel is egyeztetéseket folytatnak.

„Sokakkal tárgyalunk, néhányan nagyon előkelő helyet foglalnak el a listán, mások nincsenek annyira magason.”

Úgy tudni, Jenson Button is esélyes lehet a csapat ülésére, sőt, Hignett megerősítette azt is, Robert Kubicával is tárgyalnak.

A Jota egyébként Le Mans-ban háromszor szerezte meg a kategóriagyőzelmet az LMP2-es géposztályban, és jó ideje tudni lehet azt is, hogy 2024-ben két autót is szeretne indítani a WEC-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!