Friss hírek

Vettel: Már mindenhol erős a Ferrari

Sebastian Vettel, a Ferrari versenyzője titkon bízott benne, hogy a vasárnapi F1-es Belga Nagydíjon le tudják gyűrni a Mercedest és Lewis Hamiltont.

Vettel a szombati időmérőn csak a második rajthelyet szerezte meg, pedig a hétvége korábbi szakaszában erősebbnek bizonyultak a Mercedesnél – az időjárási körülmények azonban közbeszóltak.

A Ferrarinál bíztak abban, hogy a vasárnapi versenytempó az ő kezükre játszik majd, így megelőzhetik az első helyről rajtoló Hamiltont, és Vettel csökkentheti hátrányát a világbajnoki pontversenyben.

Végül így is történt, a német pilóta egy remek rajttal a brit elé került, és sikerült is megőriznie pozícióját a futam végéig – habár egyáltalán nem volt egyszerű dolga.

„Tegnap kicsit vicces volt az időmérő befejezése a körülmények miatt, de azért olyan pozícióba kerültünk, ahonnan esélyünk volt a küzdelemre, és ezt meg is tettük” – nyilatkozta Vettel.

Nagyon boldog vagyok a rajt és az első kanyar miatt, ami kulcsfontosságú volt – utána pedig az időzítés is rendben volt.”

A Ferrari továbbfejlesztett erőforrással érkezett Spába, amely Vettel szerint határozottan segített nekik a jó eredmény elérésében. A négyszeres világbajnok reméli, hogy a következő hétvégére, a csapata hazai futamára továbbvihetik erős formájukat.

Új motorunk volt a hétvégére, ami kicsivel több erőt adott, ez pedig segített az egyenesben. Amikor ezek a dolgok összeérnek, jó látni, hogy működik, és megvolt a tempónk. Az első etapban nagyon szoros volt a verseny, csak néhány másodperc volt köztünk, de egy remek kiállással nem volt esélyük. Nagyon gyors volt, nem volt esélyük. A második etapban aztán kicsit jobban tudtuk kontrollálni a dolgokat.”

„Jó autónk van, ami úgy tűnik, mindenhol működik. Nem gondolom, hogy az autó a szezon elejétől kezdve teljesen rendben volt, de eljutottunk oda, hogy mindenhol működik és versenyképesek vagyunk. Olaszország különleges számunkra, nagyon várjuk, hogy ott versenyezzünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!