Vettel: Marko engem sem rest leb*szni

A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, egyáltalán nem olyan baráti a kapcsolata a gárda motorsport-tanácsadójával, Helmut Markóval, mint amilyennek kívülről tűnik, a szakember ugyanis őt is könnyedén lehordja, ha nem úgy végzi a munkáját, ahogy kellene.


A Red Bull Racing világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, egyáltalán nem olyan baráti a kapcsolata a gárda motorsport-tanácsadójával, Helmut Markóval, mint amilyennek kívülről tűnik, a szakember ugyanis őt is könnyedén lehordja, ha nem úgy végzi a munkáját, ahogy kellene.

Vettel idén parádés teljesítmény nyújtott, hiszen 13 futamgyőzelemmel sorozatban negyedszer is megszerezte a világbajnoki címet a Forma-1-ben.

A nyári szünetet követően a német versenyző elképesztő iramot diktált, sorozatban kilenc futamon diadalmaskodott.

A címvédő mindazonáltal az AUTOSPORT című angol szaklap hétvégi díjátadóján elárulta, nem mindig voltak elégedettek a munkájával a Red Bullnál, az energiaial-gyárosok motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko pedig nem is volt rest hangot adni ennek.

„Magyarországon kaptam némi ébresztőt. Azt gondolom, tisztességesen dolgoztam szombaton. Nagyon-nagyon közel voltam a pole-hoz, szoros csatát vívtam Lewisszal [Hamilton], talán 5-6 tizedmásodperc volt köztünk” – emlékezett vissza a négyszeres világbajnok.

„Boldog voltam a Q3-ban futott utolsó gyorskörömmel. Persze tudtam, hogy a pole elérhető lett volna, szóval teljesen azért nem voltam elégedett.”

„Visszamentem a szobámba, épp alsógatyában voltam, amikor Helmut Marko rám nyitotta az ajtót, és azt mondta: «Ezt most jól elb*sztad!»”

„Megkérdeztem tőle, hogy pontosan mire is gondol, ő pedig a következőket válaszolta: «Igen, láttam, hogy az 5-ös kanyarban, több mint 5 századmásodpercet veszítettél. Ha lemásoltad volna a Q2-ben futott mért körödet az 5-ös kanyarban, meglett volna a pole!»”

„Az efféle dolgokat külső szemlélőként az emberek nem látják, de azért az idei év bizonyos dolgok miatt elég trükkös volt. Sokan azt gondolják, Helmut és én a legjobb haverok vagyunk. Az imént említett példa viszont kiválóan mutatja, hogy ennek épp az ellenkezője igaz. Soha nem volt rest leb*szni. Bejött a szobámba, kaptam egy alapos fejmosást, amiért elb*sztam, és nem szereztem meg a pole pozíciót.”

„Én pedig azt válaszoltam, hogy «igazad van az 5-ös kanyarral kapcsolatban». Nyilván megvizsgálta a dolgot a mérnökökkel, szóval jól informált volt. Mondtam, neki, hogy azért nem volt az olyan szörnyű kör. Ő pedig csak azt hajtogatta, hogy «akkor is meg kellett volna szerezned a pole-t!»”

Vettel a második helyről rajtolva végül harmadikként ért célba a Hungaroringen, és bár ő maga elégedett volt az eredménnyel, Marko ezúttal sem kímélte őt.

„Másnap harmadikként zártunk, azt gondolom, jó eredményt értünk el a verseny alakulását figyelembe véve, hiszen forgalomban voltunk, és a többi… Erre ő: «Látod? Ha megszerezted volna a pole-t, megnyerted volna ma a futamot! Nem szerezted meg, elb*sztad, ma pedig sz*r versenyt futottunk.»”

„Ez talán elgondolkodtatott egy kicsit, a nyári szünet után megpróbáltam valamivel jobban dolgozni.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS