Vettel „másmilyen” volt 2018-ban, állítja a Ferrari volt sportigazgatója - F1VILÁG.HU

Vettel „másmilyen” volt 2018-ban, állítja a Ferrari volt sportigazgatója

HIRDETÉS
Egy „másmilyen” Sebastian Vettelt látott 2018-ban a Ferrarinál az olasz istálló nemrég leköszönt sportigazgatója, Massimo Rivola.
Fotó: Scuderia Ferrari

Egy „másmilyen” Sebastian Vettelt látott 2018-ban a Ferrarinál az olasz istálló nemrég leköszönt sportigazgatója, Massimo Rivola.

A német versenyző a szezon első felében méltó ellenfele volt Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek, ám az idény során sokat hibázott, és végül alulmaradt riválisával szemben a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

Massimo Rivola szerint az F1 tavaly egy „másmilyen” Vettelt láthatott. A szakember jól ismeri a németet, hiszen korábban már a Toro Rossónál is együtt dolgozott vele.

„Nem tudom, mi történt” – mondta az olasz szakember a Gazzetta dello Sportnak.

„Minden sportolónak tökéletes egyensúlyra van szüksége ahhoz, hogy a legjobbját nyújtsa. Én nem ismerem a 2018-as Vettelt – az én Vettelem nem ilyen.”

Rivola kifejtette, meggyőződése, hogy Charles Leclerc szerződtetésével sokat nyert a Ferrari.

„Csak remélni tudom, hogy Leclerc olyan marad, mint amilyen most” – mondta a szakember, aki beszélt arról is, hogyan ismerte meg az ifjú monacóit.

„A barátja, Jules Bianchi nem győzött áradozni róla, amikor még az akadémiánkon volt, hogy mennyire erős ez a srác. A Ferrari és én aztán elkezdtünk dolgozni az ügyön, és rögtön világossá vált, hogy milyen komoly ambíciókkal rendelkezik, és milyen gyorsan meg akar érkezni az F1-be.”

„Dolgoztam Vettellel is a bemutatkozásakor a Toro Rossónál még 2007-ben, és [Fernando] Alonsóval is 2001-ben a Minardinál. De csak Fernandóban láttam olyan versenyszellemet, mint Charlesban – egy időmérős körön valami különleges dolgot elő tud húzni a kalapból.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!