Friss hírek

Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat

A pálya és a szurkolók kapcsán is szuperlatívuszokban fogalmazott Sebastian Vettel, aki minden bizonnyal élete utolsó Forma-1-es Japán Nagydíjára készül. Az Aston Martin pilótája a hétvége minden percét kiélvezi.

Különleges érzés lehet most Sebastian Vettel helyében lenni, aki F1-es pilótaként vélhetően utoljára utazott a szuzukai Japán Nagydíjra. A négyszeres világbajnok karrierje során négy futamgyőzelmet szerzett a legendás vonalvezetésen, amit nem győzött dicsérni.

„Itt minden annyira különleges. A pályát mintha az istenek tervezték volna. Akárki is van odafent, Szuzukán ott hagyta a kézjegyét. A szurkolók szenvedélye a hab a tortán. Nagyon különleges érzéseket vált ki belőlünk, szóval hiányozni fog” – fogalmazott

Hirdetés
 

Ha a fenti élmények sora nem lenne elég, Vettel számos német zászlót is kiszúrt a lelátókon, amivel a szurkolói kicsit a hazai versenyeire emlékeztetik őt. Elmondása szerint mindenütt a rajongók pozitív energiája veszi őt körül.

„Ennyi zászlóval szerintem ez áll a legközelebb a Német Nagydíjhoz. Nagyszerű ennyi támogatásban részesülni a lelátókról, a pályára vezető úton, a pálya körül és a paddockban. Nagy a lelkesedés, mindig is nagy volt. Plusz a pálya elképesztő, szóval van mit élvezni.”

Vettel a Japán Nagydíj pénteki gyakorlását az utolsó helyen kezdte, majd a második etapra a tizenötödik pozícióra javult fel. Elmondása szerint az esőben zajló szabadedzéseken a köridők sokadlagos szempontot játszottak.

„A tapadás nem volt az igazi, de jól éreztem magam. Ez esőben is nagyszerű pálya, szóval élveztem a helyzetet. Ha valaki versenyképes időt akart futni, akkor minden az időzítésen múlt. Számunkra ma nem ez volt a legfontosabb. Holnap száraz időre számítunk, így alig tudunk majd valamit átmenteni. Tesztelni viszont még így is tudtunk, különösen a második edzésen” – árulta el Vettel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
A Red Bullt nem ijeszti meg a Mercedes felzárkózása
Eldőlt: Teltházas lesz a 2023-as Forma-1-es Magyar Nagydíj
Brown Binotto távozásáról: Egy F1-es csapat sikereinek kulcsa a stabilitás
Steiner: A 2023-as Ferrari-motor „bomba” lesz!
Az Aston Martinnál el vannak ájulva Alonsótól

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!