Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Vettel: Meg akarom nyerni a hátralévő versenyeket

Fotó: Hungaroring Media

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel mindent megtesz azért, hogy megnyerje a 2017-es szezon hátralévő 3 versenyén. A német pontosan tudja, a bajnoki címre már nem sok esélye van.

Vettel hátránya 66 pontra nőtt az Amerikai Nagydíjat követően azok után, hogy Lewis Hamilton újabb győzelmet szerzett.

Bár Vettel és a Ferrari pazar formában versenyzett az idény első felében, a nyári szünet után komoly fordulat következett be – az olasz istálló pedig szemlátomást elveszítette lendületét.

Vettel persze nem adja fel, négyszeres világbajnokként tovább harcol – ám pontosan tudja, esélyei az újabb elsőségre már csak matematikaiak.

„Nincs még vége. Viszont már nincs annyira a kezünkben a dolog, mint szeretnénk” – mondta a 30 esztendős versenyző.

„Mindazonáltal nem lehetünk elégedetlenek az idei évvel. Rengeteg pozitívumot tudunk magunkkal vinni. Kár, hogy bizonyos versenyeken nem tudtunk harcolni a győzelemért, hanem csak néznünk kellett a futamokat. Ezek a versenyek jelentették a különbséget.”

„A célom nem változott: meg akarom nyerni az utolsó futamokat. A többi már nincs a mi irányításunk alatt.”

Vettel hozzátette, bár idén is alulmaradtak a Mercedesszel szemben – a konstruktőrök versenyében már biztosan –, nem lehetnek csalódottak, hiszen az elmúlt évekhez képest újra sikerült hatalmasat lépni előre.

„A 2017-es eredményekre kell támaszkodnunk, tanulnunk kell a hibáinkból. Volt néhány technikai problémánk, de ez is a sporthoz tartozik. Tudom, hogy mit tudunk jobban csinálni, és ezt a Ferrarinál meg is fogjuk oldani. 2018-ban pedig még erősebben térünk vissza. Az elmúlt 3 évben jelentős előrelépéseket tettünk, és így kell tovább folytatnunk.”

Az elmúlt időszak eredménytelensége és technikai problémái után felmerült a pletyka, mely szerint Maurizio Arrivabenének távoznia kell a Ferrari csapatfőnöki posztjáról – bár ezt az olasz gyártó elnöke, Sergio Marchionne nemrég cáfolta.

Vettel azt mondja, szeretné, ha az olasz szakember maradna a Ferrari F1-es főnöke.

„Természetesen szeretném, ha Mauruzio maradna. Elég csak megnézni, hol volt a csapat 2014-ben, és hol tartunk ma. Arrivabene egy erős vezető, akit mindenki rendkívüli módon tisztel a csapatnál. Az eredmények pedig őt igazolják. Ami rosszul alakult, az nem miatta történt. Még mindig fejlődési folyamatban vagyunk.”

„Nyilván szerettünk volna többet elérni 2017-ben – de ha ez nem is jön össze, az nem Maurizio hibája.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!