Friss hírek

Vettel: Még én sem tudom, maradok-e a Forma-1-ben

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, „nem sietős” számár az, hogy döntsön jövőjéről, és egyelőre még ő sem tudja, merre tovább, miután a szezon végén távozik a Ferrari csapatától.

Vettel a hírek szerint a Racing Point csapatával folytat egyeztetéseket: sajtóhírek szerint a jövőre már Aston Martin néven szereplő istálló Sergio Perez helyére szerződtetné őt, a döntés pedig gyakorlatilag a német pilóta kezében van.

A Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban viszont Vettel azt mondta, még „nincs válasza” a jövőjét firtató kérdésekre.

„Válaszolnék, ha tudnám, de jelenleg fogalmam sincs. Türelmesnek kell lennünk, és egy kicsit még várni kell” – mondta a négyszeres F1-es bajnok.

„Ez pár hét lehet. Vagy akár ennél is több. Az idő majd megmondja… Semmi sem változott ahhoz képest, amit az elmúlt három hétben, vagy az első három verseny előtt mondtam.”

„Nem sietős a dolog. Meg akarok bizonyosodni arról, hogy jó döntést hozok saját magam szempontjából. Az a tény, hogy jó ideje itt vagyok már, sokat segít, hiszen rengeteg embert ismerek. De szerintem a legfontosabb az, hogy bármilyen döntést is hozok, az jó döntés legyen.”

„100 százalékig persze soha nem lehet biztos az ember, az idő majd úgyis elárulja, de amennyire csak tudom, szeretném kontrollálni a dolgot, és meg akarok bizonyosodni arról, hogy helyes döntést hozok.”

„Soha nem hittem abban, hogy el kell sietni a dolgokat. Nem tudom megmondani azt sem, mikor lesz döntés. Idővel kiderül, hogy maradok-e a Forma-1-ben, vagy nem. Ez egy új helyzet, és kétlem, hogy a tárgyalási képességeket tekintve bármiféle trükkökhöz kell folyamodnom.”

„Az igaz, hogy ez most egy új helyzet, újfajta kihívás, hiszen arról kell döntenem, hogy maradok-e, vagy esetleg valami mást csinálok.”

Vettel hozzátette, nem kételkedik saját képességeiben, de a döntése leginkább attól függ majd, milyen opciói lesznek.

„Eléggé világossá tettem azt, hogy egy megfelelő csomaggal sokat adhatok még. Úgy érzem, sem fizikailag, sem a vezetést tekintve nem vagyok rosszabb annál, mint amilyen voltam a Forma-1-ben töltött korábbi évek alatt. Nagyon jól érzem magam, úgy érzem, sokat adhatok még.”

„Attól függ, milyen opcióim lesznek. 2022-ben jelentősen változnak a szabályok is, ami talán izgalmas lesz, talán nem. Az ember mindig a jobban reménykedik, és rajongóként én is abban bízom, hogy izgalmasabb lesz. Hogy én itt leszek-e még, vagy sem, azt viszont nem tudom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!