Vettel: Meg fogom beszélni a dolgot Charlie-val

Elnézést fog kérni az FIA F1-es versenyigazgatójától, Charlie Whitingtól a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.


Elnézést fog kérni az FIA F1-es versenyigazgatójától, Charlie Whitingtól a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.

A német versenyző a vasárnapi Mexikói Nagydíj utolsó köreiben fakadt ki csúnyán, amikor Max Verstappen a kanyarlevágás ellenére nem engedte el őt maga mellett.

Vettel mérnöke a rádión szólt a németnek, hogy Charlie már rajta van az ügyön, a Ferrari versenyzője azonban félbeszakította őt és a következőt mondta: „Persze! Tudjátok mit, itt az üzenetem Charlie-nak: b*szódj meg! Komolyan! B*szódj meg!”

Vettel végül megörökölte a 3. helyet, miután Verstappent 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, a leintés után azonban természetesen magyarázkodnia kellett a rádión hallottak miatt.

„Meg kell érteniük, nagyon dolgozott bennem az adrenalin. Nyomás alá helyzetem Maxet, elhagyta a pályát, de nem mozdult, szóval szerintem érthető a kirohanásom” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Szerintem nem kell sokat hozzátenni. Teljesen világos volt, hogy fel kellett volna adni a pozícióját, még a rádión is szóltak neki, de nem foglalkozott vele. Szóval felment bennem a pumpa, nagyon dühös voltam, de amikor Maurizio [Arrivabene – a Ferrari csapatfőnöke] rám szólt a rádión, lehiggadtam.”

„Szerintem teljesen világos, hogy felfokozott idegállapotban voltam – de beszélni fogok Charlie-val. Ha az ember az autóban ül, elragadják az érzelmek. Tele voltam adrenalinnal, mert nem helyes, amit Max tett. Három körön át vizsgálták a dolgot, szóval eléggé felhúztam magam.”

Könnyen elképzelhető egyébként, hogy Vettelt is elveszíti dobogós eredményét, a stewardok ugyanis jelenleg is vizsgálják a német védekezését Daniel Ricciardóval szemben.

„Ismerem Danielt az efféle helyzetekben – ha meglátja a rést, lecsap. Barcelonában is ugyanez volt a helyzet, amikor az utolsó pillanatban bevetődött, és hagytam neki elég helyet” – magyarázta Vettel ennek kapcsán.

„Azt gondolom, itt is kapott tőlem elegendő helyet. De nagyon késő volt már, mindketten éppen csak megcsináltuk a kanyart. Nem volt ideális a koccanás, mert az autóinkat nem arra építik, hogy ütközzünk velük.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!