Vettel: Még mindig sokat kell tanulnom - F1VILÁG.HU

Vettel: Még mindig sokat kell tanulnom

HIRDETÉS
Sebastian Vettel elárulta, egyelőre nem túl magabiztos az Aston Martin autójában ülve, azonban minden egyes kör segít neki abban, hogy hozzászokjon 2021-es F1-es versenygépéhez.
Sebastian Vettel, Aston Martin AMR21

Vettelt a szezon előtti teszt során problémák hátráltatták, emiatt jelentős pályaidőt veszített, így csalódott volt, hogy nem tudott elegendő kört megtenni ahhoz, hogy hozzászokjon az Aston Martin autójához. 

A négyszeres világbajnok elmondta, a Bahreini Nagydíj első két szabadedzését követően még mindig hasonló érzések vannak benne, vagyis bőven van mit tanulnia a versenygépről, hogy a határon tudjon autózni. 

„Úgy érzem, hogy még mindig sok minden maradt, amihez hozzá kell szoknom, hogy a határig tudjak menni. Most egy kicsit hullámvölgyes” – mondta a német. „Néha igazán jó vagyok, aztán más kanyarokban messze vagyok, de ez normális. Remélhetőleg holnap következetesebben teljesíthetünk és mindenhol megtalálom majd a határokat.”

A mezőny egy új hétvégeformátumot próbál ki Bahreinben: az idei szezonban a szabadedzések másfél helyett mindössze egy óra hosszúságúak lesznek – ez pedig jelentősen zsúfolttá teszi a programot. 

„Nos, elég sűrű volt” – mondta Vettel. „Megpróbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a rendelkezésre álló időnkből. Minden kör segít abban, hogy hozzászokjak az autóhoz és megtaláljam a ritmust. Sok mindent próbálgatok, de még sok minden hátravan, sokat kell tanulnom. Szórakoztatónak tűnik.”

„Most megnézzük azokat a dolgokat, amiket kipróbáltunk délután és este, és remélhetőleg holnap tisztább és nyugodtabb lesz a kép” – folytatta. „De úgy gondolom, ez valószínűleg a mezőny többi részére is igaz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!