Vettel: Még szenvedek az idei Ferrarival - F1VILÁG.HU

Vettel: Még szenvedek az idei Ferrarival

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

Bár egy kiváló taktika húzással és jó adag szerencsével megnyerte a 2018-as szezon első Forma-1-es versenyét, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, nem elégedett még a Ferrari versenyautójával.

A német versenyző a 3. helyről vágott neki az Ausztrál Nagydíjnak, miután egész hétvégén küszködött egy kicsit az SF71H kódjelű modellel.

Vettel még az időmérőn is alulmaradt csapattársával, Kimi Räikkönennel szemben, a versenyen azonban nagy szerencséje volt: elnyújtott első etapjában a lehető legjobbkor léptett érvénybe a virtuális biztonsági autó szisztémát Romain Grosjean kiesése miatt, és miután a Mercedesnél rosszul kalkuláltak, Vettel az élre tudott visszajönni kerékcseréjéről, és végül meg is nyerte a futamot.

A Ferrari versenyzője azonban nem elégedett, és tudja, nagyon sok munka vár még rájuk, mert nincsenek a Mercedes szintjén.

„Ha megnézzük a hétvégén látott különbségeket, látható, hogy még nem vagyunk egy szinten a Mercedesszel” – fogalmazott a német versenyző.

„Ezen a ponton még tudjuk, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk, mert mi akarunk lenni a leggyorsabbak!”

„Tavaly jobb volt a tempónk a Mercedeshez képest, nyomás alá tudtuk helyezni őket. Még amikor Lewis az élen volt, akkor is nyomást tudtunk gyakorolni rá, szóval ki tudtuk kényszeríteni őt a bokszba, és ebből profitálhattunk, mert megvolt a tempónk.”

„Ma viszont nem volt meg a valós tempó ahhoz, hogy harcoljunk velük. Ahhoz elég gyorsak voltunk, hogy az élen maradjunk, és megnehezítsük, hogy közel kerüljön hozzánk. Persze nem volt vonatozás mögöttünk, úgyhogy azt gondolom, azért tisztességes tempóval rendelkezzünk.”

Vettel azt mondja, egyelőre még küszködik a Ferrari idei autójával.

Hirdetés

„Azt gondolom, az autóban rengeteg a potenciál, de igen, még egy kicsit küszködök. Azt akarom, hogy az autó ki legyen hegyezve, amikor rálépek a fékre és befordulok, és egyelőre ezzel a dologgal még nem vagyok elégedett.”

„Szóval mindig egyfajta kompromisszumot kell kötni, mert a mi dolgunk az, hogy azon vezessünk azon problémák ellenére, melyek felmerülnek. Nincs nagy dráma, együtt tudunk élni ezzel, de úgy érzem, hogyha felülkerekedünk ezen és magabiztosabb tudok lenni, az egy ilyen pályán nagy különbséget jelent.”

„Vasárnap elég szeles volt az idő, próbáltam ugyan nyomni, ugyanakkor egy kicsit biztonságra is autóztam, nem akartam eldobni. És pontosan ez az, ami sokat számít. Ha megvan az önbizalom, és bízol az autóban, egy másodpercig sem gondolkozol, csak kimész és megcsinálod.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!