Vettel „megbékélt” azzal, hogy nem lesz emlékezetes utolsó futama - F1VILÁG.HU

Vettel „megbékélt” azzal, hogy nem lesz emlékezetes utolsó futama

Nincsenek rossz érzései jövő hétvégi F1-es visszavonulásával kapcsolatban Sebastian Vettelnek, aki számára az sem fontos, hogy látványos versenyzéssel búcsúzzon Abu Dhabiban – elmondása szerint szép pillanatokból már bőven volt része karrierje korábbi szakaszában.

Amióta a Ferraritól az Aston Martinhoz igazolt, a négyszeres világbajnok német egyetlen dobogóval tudta gyarapítani eredménylajstromát tavaly Bakuban, így persze tisztában van lehetőségeivel utolsó Forma-1-es futamai előtt, és nem is érez extra nyomást amiatt, hogy emlékezetes teljesítménnyel búcsúzzon.

„Sok mindent végiggondoltam a döntés meghozatala előtt, köztük azt is, hogy mennyire fontos, hogy jó legyen az utolsó versenyem” – fogalmazott Vettel a Motorsportnak nyilatkozva. „Természetesen szép lenne megnyerni az utolsó futamot, de realistán tekintve ez nagyon nehéz lesz! Kívülről nézve talán tényleg az tűnik ideálisnak, ha egy versenyző egy győzelem vagy a világbajnoki cím megszerzése után vonul vissza. Nem akarok tiszteletlen lenni senkivel, de ez számomra tényleg csak önmagamról szól, én pedig megbékéltem a tudattal, hogy valószínűleg nem az utolsó versenyem lesz karrierem fénypontja, de ez nem is igazán számít.

Vettelnek a nagyrészt problémákkal tarkított szezon utóbbi versenyein azért jutott a szép pillanatokból is, Szuzukában és Austinban a leintésig nagy csatát folytatott a pontszerző helyeken.

„Persze, ez remek volt. Ezeket a versenyeket sokkal jobban is élveztem, mint például Mexikót, ahol túl lassúak voltunk így csak hátrafelé csúsztam. Összességében viszont szerencsésnek mondhatom magam, amiért rengeteg olyan versenyem volt, amelyen nem hátrafelé, hanem felfelé haladtam a mezőnyben.”

A németnek már vannak tervei arra, hogy mivel tölti majd az F1-en kívüli életét, noha azt még nem tudja, hogyan fogja érezni magát, miután jövő hétvégén az Abu Dhabi Nagydíj leintését követően leveszi a sisakját.

„Még nem tartottam magamban elszámolást, de ez talán még ráér a következő tíz évben. De elégedett vagyok azzal, amit átéltem. Számos kiemelkedő pillanat, nagyszerű versenyek, nagyszerű emberek, akikkel együtt dolgozhattam. Persze voltak olyan pillanatok is, amelyek nem voltak olyan jók, de azok is hozzásegítettek ahhoz, hogy eljussak arra a pontra, ahol most vagyok. Szóval semmit nem bánok, nagyon jól éreztem magam, és azt hiszem, ez mindent elmond” – fogalmazott a 35 éves versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!