Friss hírek

Vettel megható beszéddel búcsúzott az F1-től

A szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a dobogós helyezettek mellett Sebastian Vettel is részt vett a leintést követő interjúban, amelyben szívhez szóló búcsúbeszéddel köszönte meg a nézők támogatását.

Különleges hétvégét tudhat maga mögött a Forma-1, hiszen a királykategóriában eltöltött 16 évét követően Sebastian Vettel ma szögre akasztotta a bukósisakját. A méltán népszerű négyszeres világbajnok élete utolsó F1-es futamát a tizedik pozícióban zárta, ám az eredményétől függetlenül ő is részt vehetett a leintést követő interjún, amelyen búcsúzóul megünnepelhette őt a közönség. Mindez a főtribün előtt, a célegyenesben zajlott, ahol Vettel óriási ováció keretében mondott megható beszédet.

„Kicsit üresnek érzem magam, ez egy nagy hétvége volt. Az utóbbi két évem a sport szempontjából kiábrándító volt, az életem szemszögéből azonban nagyon hasznosnak bizonyult. Sok dologra rájöttem. Szerintem versenyzőkként kiváltságosnak mondhatjuk magunkat, amivel némi felelősség is jár. Remélem, hogy sikerült magamból valamennyit tovább adnom a többi pilótának. Nagyszerű látni, hogy képesek vagyunk a szavaink és a tetteink által inspirálni titeket” – fordult a közönség felé.

Hirdetés
 

„Szerintem sokkal fontosabb dolgok is vannak annál, mint hogy körbe-körbe autózzunk, de nyilván ez a szenvedélyünk, és nagy dolog az, ha ezen keresztül képesek vagyunk az igazán fontos értékeket közvetíteni. Ebből a szempontból az utóbbi két év nagyszerű volt számomra. Köszönöm a támogatást, a szurkolást, a leveleket és a szeretetet! Ez hiányozni fog, de a teljes karrierem óriási örömöt jelent, szóval köszönet!” – fogalmazott az egész hétvége során ünnepelt Sebastian Vettel, aki négy világbajnoki címmel, 53 futamgyőzelemmel és összesen 299 nagydíjrajttal búcsúzott az F1-től.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel megható beszéddel búcsúzott az F1-től
Russell: Készen állok, hogy világbajnok legyek
Kiderült, hol lesznek F1-es sprintfutamok jövőre
Alonso frusztrált ugyan, de azt mondja, örökké hálás lesz az Alpine-nak
Az FIA szerint jó döntést hoztak, hogy megemelik a padlóélek magasságát a Forma-1-ben
Hockenheim nem akar F1-es versenyt rendezni jövőre

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!