Vettel megismételné tavalyi diadalmenetét 2009-ben

Minden idők legfiatalabb futamgyőztese, Sebastian Vettel meg szeretné ismételni tavalyi sikerét, és idén is fel szeretne állni a dobogó legmagasabb fokára, amire meglátása szerint minden esélye meglesz a Red Bull Racing vadonatúj versenygépével.

Minden idők legfiatalabb futamgyőztese, Sebastian Vettel meg szeretné ismételni tavalyi sikerét, és idén is fel szeretne állni a dobogó legmagasabb fokára, amire meglátása szerint minden esélye meglesz a Red Bull Racing vadonatúj versenygépével.

Hétfőn reggel hullt le a lepel Adrian Newey legújabb tervezésű modelljéről, az RB5-ről, amivel Vettel már meg is tette első köreit a spanyolországi Jerezben.

A német pilóta, aki a tavalyi évben meglepetésgyőzelmet aratott a Scuderia Toro Rosso színeiben az Olasz Nagydíjon, idén is ambiciózus célokkal várja a szezont, ugyanis ismét meg szeretné hódítani a dobogó legmagasabb fokát.

“Célom a győzelem” – mondta Vettel az új autó mai bemutatóján. “Természetesen nem lenne helyénvaló, ha azt mondanám, meg fogom nyerni a világbajnokságot. Persze az a végső célom, de azt majd meglátjuk.”

“Meg kell néznünk, miként alakulnak a dolgok, hol állunk a többiekhez képest. Úgy érzem, az új szabályok lehetőséget teremtenek a hozzánk hasonló csapatok számára, hogy közelebb kerüljenek a nagy favoritokhoz, mint a Ferrari vagy a McLaren.”

“Ha jól végezzük a dolgunkat, akkor olyan pozícióba kerülhetünk, hogy folyamatosan harcban lehetünk a pontszerző helyekért, sőt még egy kicsit többért. Én nem az a fajta srác vagyok, aki azt mondja, hogy biztosan ott leszünk az élmezőnyben. Én inkább a földön maradok, és keményen dolgozok. Ha pedig meglepetést okozunk, az sokkal jobb.”

Vettel azonban optimistán várja az idei évet, különösen úgy, hogy tisztában van az új autó tervezője, Adrian Newey képességeivel, aki a múltban már bizonyította, remekül alkalmazkodik az új szabályokhoz, ami az idei évben minden eddiginél fontosabb.

“Először is bizonyítanunk kell, hogy az autó gyors a versenypályán” – folytatta a német pilóta. “Lehet ronda vagy szép, de a legfontosabb az, hogy gyors legyen. Ezt pedig még nem tudhatjuk. Néhány nap múlva már többet fogunk tudni erről.”

“Úgy vélem, hogy Adrian egy kiváló tervező, egy igazi zseni, azonban egy csapat teljesítménye sok ember munkájától függ. A Forma-1 csapatsporttá nőtte ki magát, így az nem elég, ha csak egy-két eredményes kulcsembered van.”

Vettel végezetül azt is hozzátette, bár a bemutató autóban helyet kapott az idei évben bevezetésre kerülő kinetikus energiatároló rendszer (KERS), véleménye szerint azt ellenfeleihez hasonlóan, csapata sem fogja bevetni a szezonnyitón Melbourne-ben.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS