Vettel: Megkönnyebbülés, hogy vége - F1VILÁG.HU

Vettel: Megkönnyebbülés, hogy vége

HIRDETÉS
Sebastian Vettel alig várja, hogy az F1-es Abu Dhabi Nagydíjjal véget érjen az idei szezon és ezzel a 2020-as szenvedése is a Ferrarival – a német pilóta már előre örül, hogy vasárnap végre fellélegezhet.
GP ABU DHABI  F1/2020 - VENERDÌ 11/12/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

Vettel csak a 13. rajthelyet szerzete meg az Abu Dhabi Nagydíj időmérő edzésén, így utolsó ferraris futamát sem kezdi előkelő helyről. A német pilóta számára katasztrofálisan alakult az idei szezon, eddig mindössze 33 pontot szerzett és a 13. helyen áll a bajnoki összetettben

A négyszeres világbajnok utolsó versenyét teljesíti a Ferrari színeiben, ám elárulta, alig várja, hogy vége legyen a vasárnapi versenynek és az idei szezonnak.

„Már várom, hogy holnap lássam a kockás zászlót” – mondta Vettel a kvalifikációt követően. „Annyira rossz szezon volt, tényleg örülök, hogy vége.”

Vettel elmondta, habár csapattársától jelentősen elmaradt, elégedett a saját időmérős teljesítményével – a német pilóta csapatrádión is elmondta a kvalifikáció végén, hogy „ebben nem volt több”. 

„Úgy gondolom, rendben voltak a köreim. Nem az van, hogy sokkal többet vártam volna. Eléggé rendben volt” – mondta. 

„Az eredmény természetesen nagyon rossz, de magammal elégedett vagyok. Elég gyorsan elértem az autó határait. Amikor megpróbáltam gyorsabban menni, nem ment. Nem volt meg az az érzésem, hogy még sok idő maradt benne – összességében talán egy tized.”

„Természetesen nem jó, hogy ilyen hátulról indulok. De ez már sokszor megtörtént idén.

Vettel nem számít arra, hogy a versenyen sokkal jobb teljesítményt fog nyújtani, és habár biztos benne, hogy érzelmes búcsú lesz a csapattól, egyelőre nehéz elvonatkoztatnia az idei év eredményeitől és hangulatától. 

„Egyszerűen megpróbálom majd a tőlem telhető legjobbat nyújtani. Érzelmes lesz a holnap, mindenekelőtt a szerelőimmel a bokszban. Ami az eredményt illeti, nem lesz egy csúcspont” – mondta. 

Hirdetés

„Ez a szezon nem tükrözi azt az időszakot, amit ezzel a csapattal töltöttem. De mindig a jelenben él az ember, így nehéz a visszatekintés.

„Minden bizonnyal érzelmes lesz a vasárnap, ugyanakkor örülök és megkönnyebbülés számomra, hogy vége.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!