Költségplafon-ügy

Vettel: Megkönnyebbülés volt, hogy elmondhattam

Még kilenc verseny van hátra Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjéből, a német pedig ígéri, a végsőkig mindent belead majd az Aston Martin volánjánál, még ha az autó időmérős gyengélkedése sok jóval már nem is kecsegtet számára.

A négyszeres világbajnok a Magyar Nagydíj csütörtökjén jelentette be kissé váratlanul az év végi visszavonulását, ezt követően pedig a paddock közkedvelt alakjaként, az F1 történetének egyik legsikeresebb pilótájaként rengeteg kedves szót kapott.

„Nem vagyok az a fajta, ami a kommenteket bújja, de egy keveset láttam belőlük. Persze sokan odajöttek hozzám pár szóra, és nagyon jól esett hallani, amiket mondtak” – felelte Vettel, aki a Motorsport-Total azon kérdésére, hogy elöntötték-e az érzelmek, miközben a saját bejelentésének szövegét fogalmazta, nem a várt választ adta: „Ha őszinte akarok lenni, inkább megkönnyebbülést éreztem.”

Hirdetés
 

Kilenc futam mindenesetre még hátra van a 35 éves német F1-es karrierjéből, aki várhatóan 299 nagydíjrajttal a háta mögött int majd búcsút a sportnak november 20-án Abu Dhabiban. Hogy nem lesz meg a 300-as határ, amit eddig csak hat versenyző ért el, az betudható például az idén év eleji kihagyásának, amikor koronavírus-fertőzés miatt a szezon első két futamán nem állt rajthoz.

A német az első búcsúhétvégéjének számító Magyar Nagydíjat pontszerzéssel zárta a 10. helyen, reményei szerint pedig további pontokhoz tudja majd hozzásegíteni az egyelőre a konstruktőri tabella kilencedik helyén szerénykedő Aston Martint, ám sejtése szerint az autó rémes egykörös tempója miatt minden hétvégén komolyan meg kell majd küzdeniük ezért, hiszen a zöld autók idén gyakori szereplők a Q1-es kiesők listáján.

„Nem ígérhetek semmit, de mindent megteszünk, a végsőkig harcolni fogok. Már várom a szünet után még hátralévő versenyeket. Ki fogom élvezni az utolsó futamaimat, a lendületet pedig szeretném innen továbbvinni magammal. Tudom, hogyan kell elvégezni ezt a munkát, és így is fogom csinálni egészen a végéig.”

„Továbbra is keményen kell dolgoznunk. A versenyeken szerintem elég jók vagyunk, de az egyik fő gyengeségünk az időmérős tempó. A cél az, hogy minden futamon pontot szerezzünk, még ha csak egy-kettőt is. Viszont a gyenge rajtpozícióink miatt már ez is nehéz feladat” – mondta az ötvenháromszoros futamgyőztes Vettel, aki idén eddigi tizenegy versenyéből ötön végzett a legjobb tíz között, legerősebb eredményeként pedig a bakui hatodik helyre tekinthet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vettel: Megkönnyebbülés volt, hogy elmondhattam
A Red Bull nagyon magabiztosan várja az FIA vizsgálatának eredményét
Dühbe gurult a Haas Magnussen kiintése miatt
Leclerc elmondta, hogyan készül a Ferrari a 2023-as szezonra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!