Vettel: Megkönnyebbülés volt, hogy elmondhattam - F1VILÁG.HU

Vettel: Megkönnyebbülés volt, hogy elmondhattam

HIRDETÉS
Még kilenc verseny van hátra Sebastian Vettel Forma-1-es karrierjéből, a német pedig ígéri, a végsőkig mindent belead majd az Aston Martin volánjánál, még ha az autó időmérős gyengélkedése sok jóval már nem is kecsegtet számára.
portrait, Hungaroring, GP2213a, F1, GP, Hungary
Sebastian Vettel, Aston Martin, speaks to the media

A négyszeres világbajnok a Magyar Nagydíj csütörtökjén jelentette be kissé váratlanul az év végi visszavonulását, ezt követően pedig a paddock közkedvelt alakjaként, az F1 történetének egyik legsikeresebb pilótájaként rengeteg kedves szót kapott.

„Nem vagyok az a fajta, ami a kommenteket bújja, de egy keveset láttam belőlük. Persze sokan odajöttek hozzám pár szóra, és nagyon jól esett hallani, amiket mondtak” – felelte Vettel, aki a Motorsport-Total azon kérdésére, hogy elöntötték-e az érzelmek, miközben a saját bejelentésének szövegét fogalmazta, nem a várt választ adta: „Ha őszinte akarok lenni, inkább megkönnyebbülést éreztem.”

Kilenc futam mindenesetre még hátra van a 35 éves német F1-es karrierjéből, aki várhatóan 299 nagydíjrajttal a háta mögött int majd búcsút a sportnak november 20-án Abu Dhabiban. Hogy nem lesz meg a 300-as határ, amit eddig csak hat versenyző ért el, az betudható például az idén év eleji kihagyásának, amikor koronavírus-fertőzés miatt a szezon első két futamán nem állt rajthoz.

A német az első búcsúhétvégéjének számító Magyar Nagydíjat pontszerzéssel zárta a 10. helyen, reményei szerint pedig további pontokhoz tudja majd hozzásegíteni az egyelőre a konstruktőri tabella kilencedik helyén szerénykedő Aston Martint, ám sejtése szerint az autó rémes egykörös tempója miatt minden hétvégén komolyan meg kell majd küzdeniük ezért, hiszen a zöld autók idén gyakori szereplők a Q1-es kiesők listáján.

„Nem ígérhetek semmit, de mindent megteszünk, a végsőkig harcolni fogok. Már várom a szünet után még hátralévő versenyeket. Ki fogom élvezni az utolsó futamaimat, a lendületet pedig szeretném innen továbbvinni magammal. Tudom, hogyan kell elvégezni ezt a munkát, és így is fogom csinálni egészen a végéig.”

„Továbbra is keményen kell dolgoznunk. A versenyeken szerintem elég jók vagyunk, de az egyik fő gyengeségünk az időmérős tempó. A cél az, hogy minden futamon pontot szerezzünk, még ha csak egy-kettőt is. Viszont a gyenge rajtpozícióink miatt már ez is nehéz feladat” – mondta az ötvenháromszoros futamgyőztes Vettel, aki idén eddigi tizenegy versenyéből ötön végzett a legjobb tíz között, legerősebb eredményeként pedig a bakui hatodik helyre tekinthet.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!