Friss hírek

Vettel: Meglepett a Ferrari döntése, ajánlatot sem kaptam

A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a Forma-1-es Osztrák Nagydíj helyszínén, Spielbergben elárulta, „meglepődött” csapata, a Ferrari döntésén, miszerint nem tartják meg őt a 2021-es idényre. A német elárulta, Mattia Binotto csapatfőnök telefonon közölte vele a hírt.

A Ferrari még májusban jelentette be, nem hosszabbítja meg Vettel idén lejáró szerződését, így a korábbi világbajnok 2020 végén távozik a csapattól. Nem sokkal később az is kiderült, Vettel helyét a McLarentől érkező Carlos Sainz veszi át.

Vettel Ausztriában újságírói kérdésre elárulta, valójában el sem jutottak a tárgyalásokig a Ferrarival, és nem is ajánlottak neki szerződést.

Amikor a németet arról kérdezték, mi volt a fordulópont a Ferrarival való egyeztetések során, a német így felelt: „Valójában nem volt ilyen. Nyilván meglepetésszerűen ért engem, amikor Mattia felhívott, és közölte, hogy a csapat részéről nincs szándék a folytatásra.”

„Soha nem is jutottunk el az egyeztetésekig, nem volt ajánlat az asztalon, ezért nem volt fordulópont sem.”

A négyszeres bajnok azt mondja, mostanáig nem tárgyalt egyetlen más csapattal sem a jövő évről, és készen áll kiszállni a Forma-1-ből, ha nem talál olyan megoldást a száguldó cirkuszon belül, mely megfelelő számára.

„Momentán nemigazán vannak tárgyalásaim. Nyilván szeretnék megfelelő döntést hozni a saját magam, illetve a jövőm szempontjából. Azt gondolom, egy nagyon versenyképes természettel rendelkezem. Sokat elértem a sportban, motivált vagyok és szeretnék még többet elérni.”

„De ehhez – azt gondolom – megfelelő csomagra van szükségem, megfelelő emberekre magam körül. Momentán ezt keresem.”

„Ha a megfelelő lehetőség adódik, akkor szerintem elég világos a helyzet. Ha nem, akkor talán valami más után kell néznem.”

Vettel hozzátette, nem fog játszmákba kezdeni, és bejelenti F1-es pályafutása végét, ha nem lát megfelelő lehetőséget.

„Ha a megfelelő dolgok összeállnak, akkor hajlandó vagyok folytatni. Úgy érzem, sokat adhatok még. De ha nem ez lesz a helyzet, és nem áll össze minden, akkor – ahogy mondtam – talán ideje valami mást csinálni.”

„Én azon a véleményen vagyok, hogy ha készen állsz azt mondani, hogy becsukjuk az ajtót, akkor be is kell csukni azt, nem pedig becsukni, majd arra számítani, hogy újra kinyílik.”

„Azt gondolom, tisztában kell lenned a döntéseddel, ezért is nem sietek el semmit. Szerintem egy remek idény vár ránk, de a következő hetek-hónapok talán hoznak némi tisztán látást.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!