Vettel meglepődött a Mercedes rengeteg újításán

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, Barcelona, Testing Day Three
A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elismerte, „egy kicsit meglepődött” azon, hogy riválisuk, a Mercedes ilyen sok fejlesztést vitt pályára a második előszezoni teszten.

A német istálló bevallottan hátrányba került a Ferrarihoz képest az első, négynapos gyakorláson, a W10-es kódjelű modellt azonban kedden rengeteg újítással felvértezve küldték pályára Barcelonában.

Mivel az efféle fejlesztések előkészítése rendkívül időigényes folyamat, nyilvánvaló, hogy a Mercedes eredetileg is azt tervezte, már a második teszten pályára viszi új aerodinamikai csomagját.

Vettel elárulta, figyelemmel kísérte a Mercedes újításait.

„Igen. Az ember nyilván odafigyel rá. Engem is érdekelnek” – mondta a négyszeres világbajnok.

„Egy kicsit meglepődtem azon, hogy ilyen sok innováció került az autójukra, de mindenki csinálja a saját dolgát. Természetesen érdekes az, ami itt történik, de csak Melbourne-ben kezdünk el igazából versenyezni.”

Vettel elárulta, a versenyzők nyilván nem altatnak saját teljesítményükkel kapcsolatban a teszteken, azt azonban elismerte, három fő tényező igencsak árnyalja a képet az erőviszonyok tekintetében.

„A kérdés mindig az, amikor az ember figyeli a többieket, hogy mennyire nehéz az autójuk, mennyi motorerőt használnak, illetve, hogy mennyire volt feltöltve az akkumulátoruk az adott kör során.”

„Ez a három tényező ismeretlen. A gumikat ismerjük, azok nem jelentenek olyan nagy kérdőjelet.”

Vettel kifejtette, az előszezoni teszteken azok természetükből fakadóan nem igazán foglalkozik még az erőviszonyokkal.

„Még nem elemeztem ki pontosan a köridőket. Vannak néhányan a csapatnál, akik jobbak ebben nálam! A Red Bull kétségkívül nagyon erősnek és következetesnek tűnik, és eddig megbízhatónak is.”

„Van néhány meglepetés. Az Alfa Romai is nagyon jónak tűnik. A Mercedesről nehéz megmondani, hogy a mi szempontunkból mi is történik ott pontosan. Néhány etapjuk nagyon jónak tűnik, és van, ami kevésbé. De ez is része a teszteknek.”

Vettelék szerdai tesztnapja egyébként problémásan alakult: a német műszaki hiba miatt összetörte autóját, emiatt a csapat a nagy részét a garázsban töltötte.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS