Bahreini Nagydíj

Vettel megúszta a büntetést

Vettel megúszta a büntetést

Nem kapott büntetést a Koreai Nagydíj időmérő edzésén történt szabályszegéséért a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.


Nem kapott büntetést a Koreai Nagydíj időmérő edzésén történt szabályszegéséért a Red Bull kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel.

A német versenyzőt a szombati kvalifikáció után helyezték vizsgálat alá a stewardok, miután felmerült a gyanú, hogy a 4-es és 6-os kanyar közötti szervizutat használta egyik levezető körében a Q3-ban, tehát levágta a pályát.

A versenybírók megvizsgálták a rendelkezésre álló bizonyítékokat, és úgy döntöttek, nem büntetik meg a német versenyzőt, mivel nem jutott jogosulatlan előnyhöz.

A stewardok indoklása szerint Vettel 17 másodperccel a kockás zászló meglengetése előtt kezdte meg leggyorsabb időmérős körét, így nem származott előnye abból, hogy kanyart vágott az első etap utáni levezető körében.

A döntés értelmében tehát Vettel megtarthatja második helyét.

Az üggyel kapcsolatban maga Jenson Button is úgy nyilatkozott, reméli, nem kap büntetést német riválisa.

„Örülök a harmadik helynek. Első nem lehettem, mivel Lewis [Hamilton] jobb munkát végzett nálam, szóval a harmadik hely talán a második legjobb [a tiszta oldal miatt – a szerk.]. Remélem, hogy Sebastian nem kap büntetést. Egy megrovást talán…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!