Portugál Nagydíj

Vettel megvédte Schumachert

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Vettel megvédte Schumachert

Védelmébe vette honfitársát, Michael Schumachert a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a mercedeses múlt hétvégi, spanyolországi balesete kapcsán.


Védelmébe vette honfitársát, Michael Schumachert a Red Bull Racing kétszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a mercedeses múlt hétvégi, spanyolországi balesete kapcsán.

Schumacher Bruno Sennával ütközött össze a Spanyol Nagydíj első felében, minek következtében mindketten feladni kényszerültek a futamot. A hétszeres világbajnok Sennát vádolta azzal, hogy cikázott féktávon, ám a versenybírók végül a németet találták vétkesnek, így öt rajthelyes büntetés tudatában várhatja a bajnokság következő fordulóját, a Monacói Nagydíjat.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner a Servus TV-nek nyilatkozva elmondta, „Schumacher manővere sokba került csapatának”, a baleset során szétszóródó törmelékek ugyanis nemcsak megsértették Sebastian Vettel első terelőszárnyát, de a németet meg is büntették, mivel a sárga zászlós jelzés alatt aktiválta a DRS-rendszert a célegyenesben.

A kétszeres világbajnok Vettel mindazonáltal Schumacher védelmére kelt.

„Az ilyen szituációkban nyilvánvalóan nem sok idő van a reagálásra, az egyenesekben jó kis sebességkülönbség érhető el egyes autók között” – mondta a címvédő.

„Azt gondolom, a versenybaleset kategóriába kellett volna sorolni ezt az incidenst. Sajnos megtörtént a dolog. Utólag persze könnyű megmondani, mi, hogy volt, mint ahogy az is elmondható, hogy kettőn áll a vásár.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!