Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Vettel: Méltósággal akarok búcsúzni a Ferraritól

HIRDETÉS
A négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel azt mondja, megpróbál méltósággal elbúcsúzni a Ferraritól. Bár nehezen alakul számára a szezon, igyekszik visszafizetni mindazt, amit Maranellóban kapott.
GP RUSSIA F1/2020 -  SABATO 26/09/2020     
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari

Vettellel még a 2020-as szezont megelőzően közölte a csapat, jövőre már nem tart igényt a szolgálataira, így helyét Carlos Sainz veszi át.

Azóta pedig már az is kiderült, Vettel marad az F1-ben, 2021-ben pedig az Aston Martin versenyzője lesz.

A négyszeres világbajnok a Portugál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, egyelőre még az idei versenyekre fókuszál, és próbálja a lehető legjobb teljesítményt nyújtani.

„Azt gondolom, a Ferrari egy különleges márka. Abban a kiváltságban volt részem, hogy megélhettem ezeket a fantasztikus érzelmeket a rajongókkal, a csapattal, Olaszországgal – és ez óriási kiváltság” – mondta a négyszeres világbajnok.

„De mint minden más, ez is véget ér, és nagyon várom már az új fejezetet, ami jövőre kezdődik el. De még mielőtt az elkezdődne, ahogy mondtam, megpróbálom méltósággal lezárni ezt, és igyekszem összerakni magam újra, hogy azt a teljesítményt nyújthassam, amiről tudom, hogy képes vagyok rá.”

Utoljára 2016-ban fordult elő, hogy Vettel nem tudott versenyt nyerni a Forma-1-ben, ha pedig a német idén nem tud felállni a dobogóra, 2007-es debütálása után ez lesz az első alkalom, hogy nem végez a legjobb 3 között egyszer sem egy idény során.

„Az idei autót nyilvánvalóan nem könnyű vezetni egyikünknek sem, folyamatosan ott ülünk a meetingeken, amiken Charles is ott van, és megosztjuk a véleményünket. Szóval nem mindig könnyű” – magyarázta Vettel, majd hozzátette, bár nehéz volt számára az, amikor kiderült, hogy a Ferrari nem tart igényt a szolgálataira, ez nem vet árnyékot a Maranellóban eltöltött évekre.

„Nyilván másmilyen szerelmi történet az, amikor úgy vágsz neki a szezonnak, hogy tudod, útjaitok különválnak, de én nagyon tisztelem azt a munkát, amit a csapat végez és végzett az elmúlt években, és szeretnék mindent maximálisan visszaadni”

„De ahogy mondtam, nem voltak ezek könnyű évek… De néha így megy ez.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!