Vettel: A Mercedesek közé kellett kerülnöm a rajtnál - F1VILÁG.HU

Vettel: A Mercedesek közé kellett kerülnöm a rajtnál

HIRDETÉS
GP BAHRAIN F1/2017

A Bahreini Nagydíjon győztes Sebastian Vettel azt mondja, vasárnapi sikerének kulcsa az volt, hogy a rajtnál sikerült beférkőznie a két Mercedes közé.

A négyszeres világbajnok a 3. helyről vágott neki a szahíri versenynek, a rajtnál azonban sikerült megelőznie Lewis Hamitont, és a verseny első etapjában végig ott loholt Valtteri Bottas mögött.

A Ferrari aztán egy elévágással a Mercedesek elé került, Vettel pedig később végig kontroll alatt tartotta a versenyt, melyet meg is nyert.

„Létfontosságú volt, hogy közéjük kerüljünk, és ne engedjük meg nekik, hogy az élen haladva ellépjenek, és a saját dolgukat csinálják – egy kicsit megzavartuk őket” – mondta Vettel a rajttal kapcsolatban.

„Nagyjából ugyanúgy sikerült a startunk, Lewis pedig ott volt Valtteri mögött, szóval kockáztathattam a féktávon, és végül kívülről megcsináltam a manővert.”

„Pár kör után már ott voltam Valtteri váltóján az első etapban, és nem maradtam le túlságosan. Jó rajt volt – a tempónk volt a győzelem kulcsa ma.”

„Az utolsó etapban már tisztességes előnyünk volt, és ott volt még Lewis időbüntetése. Próbéltam kontroll alatt tartani az előnyömet – nagyon gyors volt, amikor visszatért a pályára. Számítottam rá, hogy gyors lesz, de azért nem ennyire.”

„Egyre csak közeledett, és amikor forgalomba kerültem, veszítettem egy kis időt, de ő is hasonlóképp járt.”

„Az autó gyors volt, a stratégiánk jól működött. Az újraindítás szoros volt Valtterivel, nagyon izgalmas volt. A középső etap nagyon fontos volt a szuperlágy gumikon. Remek tempónk volt, és sikerült felépítenem egy bizonyos mértékű előnyt, amit nagyjából meg is tartottunk a leintésig.”

Hirdetés

Vettel az időmérő után elismerte, némiképp lesújtotta a Mercedes egykörös fölénye, a versenyt követően pedig azt mondta, versenyautója remek kezelhetőségének köszönhető a bahreini diadal.

„Szombatról vasárnapra semmin sem lehet változtatni, de péntekről szombatra azért módosítottunk kicsit. Jó érzésem volt tegnap, szóval kicsit meglepődtem azon, hogy mekkora volt a lemaradásunk.”

„Azért voltak jók az érzéseim, mert a péntek kicsit vegyesen alakult, és aztán szombatra javítani tudtunk, és azt gondoltam, ez így is marad.”

„A csapat nagyon-nagyon jó munkát végzett, a gyár pedig életre kelt! Remélhetőleg a sikerek segíteni fognak bennünket a folytatásban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!