Vettel: Merész dologgal próbálkozunk vasárnap - F1VILÁG.HU

Vettel: Merész dologgal próbálkozunk vasárnap

HIRDETÉS
A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel azt reméli, a Barcelonában alkalmazott „merész” autóbeállítások kifizetődnek majd a vasárnapi versenyen.
Fotó: Scuderia Ferrari

A négyszeres világbajnok csak a 3. helyről rajtol a Spanyol Nagydíjon, miután a Mercedes Valtteri Bottas vezetésével újra kibérelte az első rajtsort. Vettel bő 8 tizedmásodperces hátrányt szenvedett el az időmérőn.

Habár a rutinos versenyző tudja, a Mercedes az egykörös tempót tekintve a Ferrari előtt jár, úgy érzi, kifizetődő lesz majd az, hogy továbbfejlesztett versenyautójuk beállításakor más filozófiát választottak.

„Sok mindent kipróbáltunk pénteken és ma is, különféle irányvonalakat. Végül kihoztuk a legtöbbet az autóból, ami ezúttal nem volt elég” – mondta Vettel.

„Egyértelmű, hogy nem vagyunk elégedettek, de nagyon elégedett vagyok ezzel a megközelítéssel, azzal, hogy megpróbálkoztunk valami merésszel. Olyasvalamivel, ami kifizetődik majd. Ma talán nem, de remélhetőleg holnap segíti a tempónkat. És remélhetőleg jó irányba indulunk el ezzel a következő hetekben.”

Vettel elismerte, meglepte a Mercedes előnye, amit csak felnagyított az, hogy a Ferrari küszködött a barcelonai pálya utolsó szektorában.

„Nem számítottunk ekkora hátrányra, de azt gondolom, láttuk, hogy rengeteg időt veszítünk az utolsó szektorban. Teljesen világos, hogy az egyenesekben mi vagyunk a gyorsabbak, szóval egy kicsivel talán kevesebb szárnyat használunk. De az utolsó szektorban nincsenek egyenesek, mi pedig küszködünk egy kicsit.”

„Nem olyan hosszú szektor ez, néhány kanyar van csak, de ezek többségében lassúak. Itt veszítjük a legtöbb időt. Kétségkívül van házi feladat, jól ismerjük ezt a pályát, mint ahogy mindenki más is, de a mai körülmények közepette nem tudtunk harcolni a Mercedesszel.”

Vettel azt mondja, meg kell tudniuk, hogyan tudnának többet kihozni autójukból.

„Mélyre kell ásnunk. Nem ez az első alkalom, hogy kikapunk, és nem is a második, vagy harmadik. Folyamatos trend, hogy alulmaradunk, függetlenül a körülményektől, a napsütéstől, a felhőktől, a gumiktól, a keverékektől, és a többi.”

Hirdetés

„Van még mit megértenünk, de ha meglenne a megoldás, akkor már fent lenne az autón.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!