Friss hírek

Vettel: Messze vagyunk még attól, hogy kontrolláljuk a versenyeinket

Ferrari Sebastian Vettel
A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel szerint csapata, a Ferrari jelenleg „nagyon messze” van attól, hogy képes legyen kontrollálni a versenyeket, autójának teljesítménye ugyanis rendkívüli módon pályafüggő.

A Ferrari számára kiábrándítóan alakult a 2019-es szezon első fele, képtelenek voltak ugyanis versenyt nyerni, ráadásul az elmúlt időszakban nemcsak a Mercedes, de a Red Bull legyőzése is nagy falatnak bizonyult.

A csapat mindent megtesz azért, hogy javítson versenyautójának leszorítóerején, jelenleg ugyanis ez a gyenge pontjuk – ez a Hungaroringen ismét nagyon szembetűnő volt.

„Van terület a fejlődésre azokban a kanyarokban, melyekben küszködünk” – mondta Vettel.

„Ez nyilván együtt jár azzal, hogy előnyben vagyunk az egyenesekben. Próbálunk kisebb dolgokat felrakni az autóra, ezek működtek Magyarországon, de nyilván nem voltak elég komoly fejlesztések ahhoz, hogy igazán közel kerüljünk.”

„Most lehetnek olyan pályák – főleg Spa és Monza –, melyek jobban kedvezhetnek nekünk. De a végső célunk tényleg az, hogy kontrollálni tudjuk a versenyeket. Ahogy most állunk, ettől még nagyon messze vagyunk.”

Vettel azt mondja, az elmúlt időszak sikertelenségei ellenére a Ferrarinál jó hangulat uralkodik. A csapat tisztában volt a határaival a Hungaroringen, így a mogyoródi gyenge eredmény nem érte váratlanul őket.

„Igazából csak megerősítést nyertünk, szóval nem gondolom azt, hogy visszaléptünk. Volt pár új elem, ezek egy kis előrelépést jelentettek, de az megmutatkozott, hogy ez nem elég. Fontos, hogy a csapaton belüli hangulat pozitív maradjon – márpedig nálunk ez a helyzet.”

Vettel azt mondja, igyekszik „nyugalomra” inteni a csapatot, ugyanakkor neki is „kritikusnak” kell lennie önmagával szemben. A Magyar Nagydíj után 10-es skálán 5-ösre értékelte saját teljesítményét.

„Itt-ott nem végeztem el a lehető legjobb munkát. Erre kell fókuszálnom, jobbnak kell lennem az év második felében.”

„Teljesen egyértelmű, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk, elég csak ránézni a ponttáblára. Igyekszünk kezelni bizonyos dolgokat, nagyon keményen dolgozunk. A kulcs az, hogy higgadtak maradjunk, elvégezzük a házi feladatot, és próbáljunk felzárkózni, amennyire csak tudunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!