Friss hírek

Vettel: Mindenben segíteni fogom Mick Schumachert az F1-ben

A Forma-1 négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel mindent megtesz azért, hogy segítse pályafutása során a száguldó cirkuszban jövőre debütáló Mick Schumacher.

A német tehetség 2021-ben a Haas színeiben mutatkozik majd be a Forma-1-ben – épp 30 évvel azután, hogy édesapja, Michael Schumacher debütált a királykategóriában.

Az idősebb Schumachert a mai napig mentorának tekinti a Ferrari pilótája, Sebastian Vettel, és köztudottan remek kapcsolatot ápol a hétszeres világbajnokkal.

Vettel a Szahíri Nagydíj helyszínén, Bahreinben arról beszélt, ahogy csak tudja, segíteni fogja majd Micket a Forma-1-ben.

„Mick egy nagyszerű srác, engem pedig nyilván különleges kapcsolat fűz az édesapjához” – mondta a négyszeres F1-es bajnok.

„Kár, hogy Michael nem lehetett szemtanúja Mick elmúlt évekbeli fejlődésének, és Forma-1-be való fellépésének. Ami engem illet, én nagyon kedvelem őt, jól kijövünk, és boldogan mondok el neki mindent, amit tudok.”

„Sokkal több győzelmet láttam az édesapjától, mint amennyit Mick láthatott tőlem.”

Vettel azt mondja, bízik abban, hogy képes lesz ugyanannyira segíteni az ifjú Schumachert, mint amennyire őt segítette pályafutása elején a hétszeres világbajnok.

„Úgy tekintek én rá, mint egy olyasvalakire, akit segíthetek az életben, vagy a versenypályán néhány olyan dologgal, amin én is keresztülmentem pályafutásom során.”

„Szerintem nagyon fontos számára, hogy megtalálja a saját útját, és kövesse a saját ösvényét. De természetesen nekem is nagyon sokat segített, amikor Michael mondott néhány jó szót, amikor kérdeztem, és tanácsokat adott nekem. Szóval megpróbálom én is ugyanezt Mickkel.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!