Friss hírek

Vettel: Mindenképp nyerni szeretnénk Szocsiban

Sebastian Vettel célja, hogy megtörjön a szocsi Mercedes-uralom, és végre a Ferrari nyerje meg az F1-es Orosz Nagydíjat.

Az Orosz Nagydíjat 2014 óta rendezik Szocsiban, és eddig minden évben Mercedes-győzelem született: Lewis Hamilton már háromszor, Nico Rosberg és Valtteri Bottas pedig 1-1 alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára. 

Ezt a sorozatot szeretné megtörni Vettel, aki az elmúlt hétvégén aratott győzelme után nem szenved hiányt lelkesedésben és motivációban, így elmondta egyértelmű célja, hogy a Ferrari újra nyerjen

„Ez is egy olyan pálya, ahol már többször kerültünk a győzelem közelébe, de soha nem jött össze a valódi siker. Két éve pole-ban voltam, a Ferrari pedig az első sorban állt” – nyilatkozta Vettel. 

„A legutóbbi versenyhétvége elégedettségét akarjuk továbbvinni, és mindenképp nyerni szeretnénk.”

„A standion mentén fekvő pálya még mindig különleges” – mondta a német az orosz versenypályáról. „Sok kanyar nagyon hasonló, de mindegyik nagyon technikás és kihívást jelentenek. Arról van szó itt, hogy megtaláljuk a fékezési pontot és a legjobb módját annak, hogy az autót hogy visszük be, és hogy hozzuk ki a kanyarból – és eközben a gumikat is szem előtt kell tartani.”

Technikailag ez az egyik legnehezebb pálya, de ez megéri, amikor sikerül tökéletes gyorskört teljesíteni az időmérőn” – nyilatkozta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!