Friss hírek

Vettel: Mindenképp nyerni szeretnénk Szocsiban

SINGAPORE, SINGAPORE - SEPTEMBER 22: Top three finishers Sebastian Vettel of Germany and Ferrari, Charles Leclerc of Monaco and Ferrari and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrate on the podium during the F1 Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 22, 2019 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-21NB3SZZ91W11 // Usage for editorial use only //
Sebastian Vettel célja, hogy megtörjön a szocsi Mercedes-uralom, és végre a Ferrari nyerje meg az F1-es Orosz Nagydíjat.

Az Orosz Nagydíjat 2014 óta rendezik Szocsiban, és eddig minden évben Mercedes-győzelem született: Lewis Hamilton már háromszor, Nico Rosberg és Valtteri Bottas pedig 1-1 alkalommal állhatott a dobogó legfelső fokára. 

Ezt a sorozatot szeretné megtörni Vettel, aki az elmúlt hétvégén aratott győzelme után nem szenved hiányt lelkesedésben és motivációban, így elmondta egyértelmű célja, hogy a Ferrari újra nyerjen

„Ez is egy olyan pálya, ahol már többször kerültünk a győzelem közelébe, de soha nem jött össze a valódi siker. Két éve pole-ban voltam, a Ferrari pedig az első sorban állt” – nyilatkozta Vettel. 

„A legutóbbi versenyhétvége elégedettségét akarjuk továbbvinni, és mindenképp nyerni szeretnénk.”

„A standion mentén fekvő pálya még mindig különleges” – mondta a német az orosz versenypályáról. „Sok kanyar nagyon hasonló, de mindegyik nagyon technikás és kihívást jelentenek. Arról van szó itt, hogy megtaláljuk a fékezési pontot és a legjobb módját annak, hogy az autót hogy visszük be, és hogy hozzuk ki a kanyarból – és eközben a gumikat is szem előtt kell tartani.”

Technikailag ez az egyik legnehezebb pálya, de ez megéri, amikor sikerül tökéletes gyorskört teljesíteni az időmérőn” – nyilatkozta. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek