Vettel mindenkit elvert az időmérőn Kínában - F1VILÁG.HU

Vettel mindenkit elvert az időmérőn Kínában

HIRDETÉS

Sebastian Vettel egy fantasztikus körrel fölényes győzelmet aratott az időmérő edzésen, így immáron harmadszor indulhat az élről az idei évben. A Red Bull duplázott, Webber a második lett, Alonso előtt.



Sebastian Vettel harmadik pole pozícióját szerezte meg az idei évben, miután egy fantasztikus kört tett össze a mai időmérő edzés utolsó pillanataiban Sanghajban.

A német versenyző sikerével a Red Bull Racing mérlege eddig hibátlan a kvalifikáción, hiszen az első négy versenyen kivétel nélkül ők indulhattak az élről, jóllehet technikai problémák miatt eddig csak egyetlen győzelmet sikerült elérniük.

Első etap

Lewis Hamilton volt a leggyorsabb az első húszperces edzésen, akit három tizeddel lemaradva Nico Rosberg követett a második helyen az utolsó szabadedzés győztese, Mark Webber előtt.

Az első három mögött a Ferrari duója sorakozott fel, míg a négy élcsapat nyolc versenyzője közül Michael Schumacher volt a leggyengébb, a hétszeres világbajnok Robert Kubica mögött, a kilencedik lett.

Az első etap legnagyobb meglepetése kétségkívül Tonio Liuzzi kiesése volt, aki nem tudott elmozdulni a 18. helyről, így a Force India csak Adrian Sutillal jutott tovább a második etapba, ami komoly érvágás a csapatnak.

Az újoncok közül a Virgin, és Timo Glock volt a legeredményesebb, a német pilóta a 19. helyen végzett, akit a Lotus duója követett. Az utolsó sort pedig nem meglepő módon a Hispania versenyzői foglalták el.

Az első etap után a következő versenyzők búcsúztak: Vitantonio Liuzzi (Force India), Timo Glock (Virgin), Jarno Trulli (Lotus), Heikki Kovalainen (Lotus), Lucas di Griassi (Virgin), Bruno Senna (HRT), és Karun Chandhok (HRT).

Hirdetés

Második etap

A második tizenöt perces etap különösebb meglepetés nélkül zajlott le. Az élcsapatok pilótái kivétel nélkül továbbjutottak, bár Schumacher teljesítménye nem volt túl meggyőző, hiszen alig néhány századdal futott csak jobb időt Rubens Barrichellónál, így éppen hogy csak bejutott az első tízbe.

Hamilton most is verhetetlen volt. A McLaren brit pilótáját Webber és Rosberg követte az első háromban. A Ferrari versenyzői közül Fernando Alonso volt a gyorsabb, a spanyol a negyedik helyre kormányozta az F10-et, Sebastian Vettel és Felipe Massa elé.

Jenson Button a hetedik lett a másik McLarennel, akit Kubica és Sutil követett a nyolcadik, illetve a kilencedik helyen, Schumachert megelőzve.

A második etap végén a következő versenyzők búcsúztak: Rubens Barrichello (Williams), Jaime Alguersuari (Toro Rosso), Sebastien Buemi (Toro Rosso), Vitaly Petrov (Renault), Kamui Kobayashi (Sauber), Nico Hülkenberg (Williams), és Pedro de la Rosa (Sauber).

Harmadik etap

Hatalmas csata bontakozott ki az utolsó tízperces tréningen. A leintés után még nem lehetett tudni a sorrendet, hiszen a versenyzők a végsőkig kivártak utolsó mért körükkel.

Végül aztán Vettel volt az, aki megszerezte a pole pozíciót a hétvége eddigi legjobb idejével (1:34.558), ami majd’ három tizeddel bizonyult gyorsabbnak csapattársa, Webber legjobbjánál, akinek így be kellett érnie a második hellyel.

Alonso a harmadik pozícióba hozta be a Ferrarit, Rosberg és Button elé, akiket alig egy tized választott csak el egymástól. Massa a hetedik lett a másik Ferrarival, Kubica, Schumacher és Sutil előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!