Vettel: Mindent beleadok az utolsó 11 versenyen! - F1VILÁG.HU

Vettel: Mindent beleadok az utolsó 11 versenyen!

HIRDETÉS
Nehezen indult a 2020-as szezon Sebastian Vettel számára, a német versenyző azonban azt mondja, mindent megtesz azért, hogy szépen búcsúzzon csapatától, a Ferraritól.
GP BELGIO F1/2020 -  GIOVEDÌ 27/08/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel

A négyszeres világbajnok az idény végén távozik a maranellói istállótól, és bár az elmúlt időszak eseményei alapján nem felhőtlen a viszony Vettel és a csapat között, a rutinos versenyző állítja, próbálja pozitívan szemlélni a dolgokat.

„Mindig két út van: vagy frusztrálttá válik az ember, vagy támad és átküzdi magát a nehézségeken, én pedig utóbbi miatt vagyok itt. Én mindig optimista vagyok” – mondta Vettel a Belga Nagydíj helyszínén, Spában.

„Azt gondolom, mindig van mit megtanulni, de ezek a dolgok nem tűnnek csak úgy el. Feltűnnek, de nem tűnnek csak úgy el. Dolgoznunk kell rajtuk, és meggyőződésem, hogy sikerült átküzdenünk magunkat ezeken.”

Vettel a Ferrari színeiben 14 győzelmet, 12 rajtelsőséget és 54 dobogós eredményt szerzett, elmondása szerint pedig mindent megtesz azért, hogy az utolsó 11 versenyen jó teljesítményt nyújtson.

„Nincs még vége az évnek, szóval csapatként megpróbálunk fejlődni, és én magam is megpróbálom a legtöbbet kihozni a helyzetből… Nem könnyű, de ahogy mondtam, megpróbálunk mindent kihozni belőle.”

„Már csak a tisztelet miatt is megpróbálok mindent visszaadni a csapatnak, függetlenül a hátralévő versenyek számától. Én nem a negatívokra, vagy a rossz dolgokra koncentrálok.”

„Először is, nem számolom a versenyeket. Futamról futamra lépkedek, próbálom tenni a dolgom. Én mindig optimista vagyok, és inkább a lehetőségeket, mintsem a küszködést látom. És úgy gondolom, ez a helyes dolog annak tudatában, amiket elértünk az elmúlt években.”

„Nyilván voltak kevésbé jó pillanatok is, olyanok, amiket nem élveztünk, ugyanakkor voltak nagyszerű momentumok, győzelmek is, szóval rengeteg a pozitívum.”

„Függetlenül attól, hogy mi lesz jövőre, és az azt követő évben, próbálom élvezni azt az időt, ami hátra van még a srácokkal, akikkel olyan sok időt töltöttem az elmúlt években.”

Hirdetés

Azt továbbra sem tudni, hogy Vettel 2021-ben marad-e a Forma-1-ben, csütörtökön azonban azt mondta, nincsenek új fejlemények jövőjével kapcsolatban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!