Vettel: Minél közelebb került a dobogó, annál jobban élveztem a versenyt! - F1VILÁG.HU

Vettel: Minél közelebb került a dobogó, annál jobban élveztem a versenyt!

HIRDETÉS
Agresszív versenyzésének és az Aston Martin remek munkájának köszönhette vasárnapi dobogós eredményét Bakuban a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel.
Sebastian Vettel, Aston Martin, 2nd position, arrives on the podium

A német versenyző a 11. helyről kezdte meg az Azeri Nagydíjat, csapata pedig egy elnyújtott első etappal próbálkozott a futam során, ami a verseny második felében igencsak kifizetődőnek bizonyult.

Vettel végül Sergio Perez mögött, a 2. helyen ért célba, természetesen profitálva Max Verstappen balszerencséjéből, valamint Lewis Hamilton hibájából a hajrában.

A négyszeres világbajnok a leintés után elárulta, próbált okosan versenyezni, amikor pedig kellett, agresszív tudott lenni – így pedig számos pozíciót nyert a pályán.

„Nem igazán voltak elvárásaink a futam előtt, hogy őszinte legyek” – mondta a négyszeres világbajnok. „Nyilván tudtam, hogy egész hétvégén jónak tűntek a dolgok, szóval tisztában voltam azzal, hogy szerezhetünk néhány pontot, de a 2. helyre nem számítottam. Igazán erős versenyt futottunk.”

„Remekül alakult az első etap. Kezdetben spóroltam a gumikkal, és tovább kint maradtam, mint a legtöbben előttem, ami szerintem sokat segített később, mert az újraindításnál, amikor bejött a biztonsági autó, benne voltam a sűrűjében, és a gumijaim 10 körrel frissebbek voltak, mint a többieké. Szóval talán könnyebb volt felmelegítenem őket, ez pedig segített abban, hogy az újraindításnál Charles [Leclerc] és Pierre [Gasly] elé kerüljek.”

„Elég meredek volt a 3-as kanyar felé, Charles bátrabb volt, mint vártam, mert kezdetben később fékeztem, mint ő, de aztán felengedte a féket, és azt gondoltam, a falnak fog menni, szóval felkészültem arra, hogy belülre húzódok – de végül megcsinálta. Nem tudom, hogy, de megcsinálta.”

„És aztán az újraindítást követő körben is jó érzéseim voltak, és elkaptam őt a kör végén. Így a 4. helyre kerültünk, és tartani tudtam az előttem autózók tempóját. Majd jött a piros zászló. Max szempontjából nyilván sajnálatos így elveszíteni a vezetést. Mi viszont jó helyzetbe kerültünk, elérhetővé vált a dobogó.”

„Az újraindításnál ismét agresszív voltam, jól sikerült a rajt, de nem volt hová mennem, és nyilván láttam, ahogy Lewis elrontja az 1-es kanyart. Próbáltam egy kicsit közel maradni Sergióhoz, hogy esetleg megpróbálkozzak valamivel az első kör után, de túl messze volt már, és nyilván nagyon elégedett vagyok a 2. hellyel.”

Vettel hozzátette, a nehéz idénykezdet után megkönnyebbülés a bakui dobogó.

Hirdetés

„Nagyon nehezen indult a szezon számunkra, a tavalyi erős év után többet várt a csapat” – magyarázta az Aston Martin versenyzője.

„Csütörtökön itt ültem, és azt mondtam, hogy azért vagyok itt, hogy győzzek. Élveztem a versenyt, mert egyre közelebb és közelebb kerültem azokhoz a pozíciókhoz, amiket szeretek. Amikor a 4. helyen voltam, már az is sok pontot ígért a csapatnak, de amint elérhetővé vált a dobogó, tényleg azt gondoltam, hogy lehet beleszólásunk a dolgokba.”

A rutinos pilóta beszélt arról is, amikor Max Verstappen balesete miatt megszakították a futamot, mindent megtett azért, hogy ne zökkenjen ki.

„A piros zászlós megszakításnál az autóban maradtam, hogy ne essek ki a ritmusból, és ne vonja el más a figyelmem. Elég kényelmes az autóm, és egyike vagyok annak a kevés versenyzőnek, akik nem pisilnek az autójukba, szóval ott maradtam inkább!” – mondta nevetve a német.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!