Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Vettel: Monacóban mindennek passzolnia kell

A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel szerint Monacóban sokkal inkább az önbizalom, mintsem a leggyorsabb autó a kulcs a jó eredmény eléréséhez.


A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel szerint Monacóban sokkal inkább az önbizalom, mintsem a leggyorsabb autó a kulcs a jó eredmény eléréséhez.

A német versenyző újságíróknak nyilatkozva Monacóban elárulta, nagyon kedveli az utcai pályát, célja pedig nem lehet más, minthogy tovább gyarapítsa győzelmei számát ezen a hétvégén.

„Mindig is szerettem ezt a pályát, ez pedig fontos, mert ez egy nehéz helyszín” – magyarázta a címvédő, aki szerint a szűk utcai helyszínen a versenyző fontosabb tényező, mint maga az autó.

„Ez egy olyan hely, ahol kijöhetnek a versenyzők közti különbségek, másfelől viszont egy hosszú hétvégéről beszélünk. Lehet néhány nyugtalanító dolog, de ezeken át kell lendülni a hétvége során. Változtatni nem lehet rajtuk, tehát a helyzet nem mindig fekete-fehér. Annak érdekében, hogy az ember gyors legyen itt, mindennek passzolnia kell.”

„Meg kell lennie az önbizalomnak, az autónak pedig passzolnia kell az ízlésedhez. Nem hiszem, hogy a leggyorsabb autóra van szükség, viszont muszáj kényelmesen érezned magad benne. Ha megnézzük a tavalyi évet, akkor láthatjuk, hogy Robert [Kubica] nagyon gyors volt itt, és ő általában tényleg gyors az utcai pályákon. Egy kicsit más fegyelmet követel meg ez a helyszín.”

„Persze, gyorsnak kell lenni, de ez egy más típusú pálya – hasonlít Szingapúrhoz. Más technikájú. Nincs helye a hibának, mégis keményen kell nyomnod. És ez a kulcs.”

Vettel hozzátette, csak akkor kapunk majd tiszta képet a hétvégi erőviszonyokról, ha a csapatok végre kiderítik, mennyi ideig bírjak majd a most debütáló szuperlágy abroncsok.

„Láthattunk őrült versenyeket, sok minden történhet a gumikkal, és még nem tudjuk, mire számítsunk a kiállások számát tekintve. Nyilván valamilyen szinten lehet rugalmasabban kezelni ezt a dolgot, hiszen a múltban egy, vagy talán két kerékcsere volt.”

„Nem tudom, hány kerékcsere lesz ezen a hétvégén. Nehéz megjósolni a szuperlágy gumik teljesítményét, szóval majd meglátjuk, hogy alakulnak az edzések.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!