Friss hírek

Vettel: Mozgalmas napunk lehet szombaton!

Mozgalmas napra számít szombaton, Törökországban a Ferrari Forma-1-es csapatának versenyzője, Sebastian Vettel. A német arra számít, sokat változik még a pálya állapota, emiatt pedig az erőviszonyokról is nehéz pontos képet kapni.

A Ferrari jó formában kezdett pénteken – bár ez leginkább Charles Lelerc-re igaz, aki a 2. legjobb idővel zárta a napot.

Vettel a monacóitól 1,4 másodperccel elmaradva a 8. pozícióban zárt, a második edzés után pedig azt mondta, bár következetesek voltak, azért korai volna még messzemenő következtetéseket levonni a mai szereplésből.

„Elég szokatlan volt a mai nap, mivel az aszfalt még nagyon új, emiatt pedig nagyon csúszott” – mondta Vettel. „Természetesen a nap vége felé jobb lett a helyzet, és gondolom, ez a javulás folytatódni fog a hétvége során.”

„Elég következetesek voltunk ma, de még egyértelmű, hogy túl korai tiszta képet kapni arról, hogy hol is állunk. A mai nap leginkább a ritmus megtalálásáról szólt, és arról, hogy annyi kört megtegyünk, amennyit csak tudunk, hogy önbizalmat szerezzünk az autóban, és ráérezzünk a pályára.”

„A második edzés utolsó szakaszában egyre gyorsabbak és gyorsabbak lettünk. A valódi teljesítményszinteket persze még nem láttuk, mivel a legtöbben küszködtek a gumik működtetésével.”

Vettel szerint bonyolíthatja a dolgokat szombaton, ha valóban érkezik némi eső az isztambuli pálya fölé.

„A szombati, harmadik szabadedzés nagyon fontos lesz, mert a pálya tovább fog fejlődni. Az eső is tényező lehet, szóval arra számítok, hogy mozgalmas napunk lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!