Vettel: Muszáj javítanunk az autónkon - F1VILÁG.HU

Vettel: Muszáj javítanunk az autónkon

HIRDETÉS

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel úgy érzi, az Olasz Nagydíjon történt kiesése nincs hatással idei világbajnoki esélyeire.


A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel úgy érzi, az Olasz Nagydíjon történt kiesése nincs hatással idei világbajnoki esélyeire.

A német versenyző idén már másodszor nem tudott célba érni műszaki hiba miatt, miután a generátor ismét megállásra kényszerítette őt. Ettől függetlenül Vettel tisztában van azzal, nem volt meg a tempója ahhoz, hogy dobogóra álljon Monzában.

Vettel kiesése miatt a bajnoki tabella negyedik helyére csúszott vissza, hátránya 39 pont a listavezető Fernando Alonsóval szemben.

„Semmi nem változott. Ez nem egy jó eredmény számunkra, hiszen nem értünk célba, az pedig nem segít, hogy mások igen” – mondta Vettel.

„Javítanunk kell az autón. Láthattuk, hogy nincs meg a tempónk, de ahhoz elég jó helyen voltunk, hogy a negyedik-ötödik helyen érjünk célba.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner semmi okát nem látja annak, csapata miért ne állhatna talpra, és harcolhatna a bajnoki címekért a szezon további részében.

„Magasabb hegyet kell megmásznunk, de mindkét versenyzőnk harcban van a bajnoki címért” – nyilatkozta a szakember.

„Még 19 ponttal vezetjük a konstruktőri bajnokságot, és hét verseny van még hátra, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindent beleadunk.”

„Remélhetőleg Szingapúrban versenyképesebbek leszünk, de – ahogy azt eddig is láthattuk – semmire sincs garancia.”

Hirdetés

Horner finoman utalt arra, a Red Bull monzai gyengélkedése a Renault-motorok hiányosságai miatt következett be.

„Sebastian mindent kihozott köréből az időmérőn. Egyszerűen csak meg kell nézni az adatokat, hogy lássuk, hol veszített időt.”

A szakember hozzátette, természetesen nagyon nem örülnek annak, hogy ismét a generátor meghibásodása miatt nem szereztek pontot.

„Még sok verseny vár ránk, és mi egy erős csapat vagyunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezek nem ismétlődnek meg. Ez a legkiábrándítóbb dolog.”

„Ha van egy technikai problémád, a legfontosabb, hogy tanulj belőle, szóval, ha megismétlődik, az rettentően kiábrándító.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!