Vettel: Muszáj javítanunk az autónkon

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel úgy érzi, az Olasz Nagydíjon történt kiesése nincs hatással idei világbajnoki esélyeire.


A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel úgy érzi, az Olasz Nagydíjon történt kiesése nincs hatással idei világbajnoki esélyeire.

A német versenyző idén már másodszor nem tudott célba érni műszaki hiba miatt, miután a generátor ismét megállásra kényszerítette őt. Ettől függetlenül Vettel tisztában van azzal, nem volt meg a tempója ahhoz, hogy dobogóra álljon Monzában.

Vettel kiesése miatt a bajnoki tabella negyedik helyére csúszott vissza, hátránya 39 pont a listavezető Fernando Alonsóval szemben.

„Semmi nem változott. Ez nem egy jó eredmény számunkra, hiszen nem értünk célba, az pedig nem segít, hogy mások igen” – mondta Vettel.

„Javítanunk kell az autón. Láthattuk, hogy nincs meg a tempónk, de ahhoz elég jó helyen voltunk, hogy a negyedik-ötödik helyen érjünk célba.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner semmi okát nem látja annak, csapata miért ne állhatna talpra, és harcolhatna a bajnoki címekért a szezon további részében.

„Magasabb hegyet kell megmásznunk, de mindkét versenyzőnk harcban van a bajnoki címért” – nyilatkozta a szakember.

„Még 19 ponttal vezetjük a konstruktőri bajnokságot, és hét verseny van még hátra, szóval meg kell bizonyosodnunk arról, hogy mindent beleadunk.”

„Remélhetőleg Szingapúrban versenyképesebbek leszünk, de – ahogy azt eddig is láthattuk – semmire sincs garancia.”

Horner finoman utalt arra, a Red Bull monzai gyengélkedése a Renault-motorok hiányosságai miatt következett be.

„Sebastian mindent kihozott köréből az időmérőn. Egyszerűen csak meg kell nézni az adatokat, hogy lássuk, hol veszített időt.”

A szakember hozzátette, természetesen nagyon nem örülnek annak, hogy ismét a generátor meghibásodása miatt nem szereztek pontot.

„Még sok verseny vár ránk, és mi egy erős csapat vagyunk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ezek nem ismétlődnek meg. Ez a legkiábrándítóbb dolog.”

„Ha van egy technikai problémád, a legfontosabb, hogy tanulj belőle, szóval, ha megismétlődik, az rettentően kiábrándító.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!