Vettel nagy csatában nyert, Hamilton dobogón Bahreinben! - F1VILÁG.HU

Vettel nagy csatában nyert, Hamilton dobogón Bahreinben!

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel nyerte a Forma-1-es Bahreini Nagydíjat. A német nagy csatát vívott a második helyen befutó Valtteri Bottasszal. A harmadik pozícióban Lewis Hamilton fejezte be a futamot.

A rajtnál több helycsere is történt: az élboly tagjai közül Sebastian Vettel megőrizte első helyét, azonban Kimi Räikkönen nem tudta visszaverni a Mercedes támadását, így Valtteri Bottas elment mellette.

A rajtot követően Hamiltonnak nem sikerült azonnal javítania 9. rajthelyén, azonban Max Verstappen számára jól indult a verseny, a 15. helyről a 12.-re került. Ám öröme nem tarthatott sokáig, mivel hamarosan Hamiltonnal kezdett párharcot, összeértek, és a Red Bull defektet kapott.

Pierre Gasly, a Toro Rosso újonca is élt a jó rajtpozíciójával, és elment Daniel Ricciardo mellett – a Red Bull pilótájának ennél nagyobb problémája is akadt azonban, mivel nem sokkal később autója megállt a pályán. Az álló versenygép miatt virtuális biztonsági autós periódus lépett érvénybe – Verstappen ez idő alatt a bokszba hajtott kerékcserére, azonban nemsokára ő is kénytelen volt feladni a futamot.

A két Red Bull tehát hamar kiszállt a győzelemért folyó küzdelemből, pedig Ricciardo tegnap még úgy nyilatkozott, céljuk, hogy a Ferrarit elkapják a versenyen.

Kimi Räikkönen versenye egy bokszutcai baleset miatt ért véget – a finnt második kerékcseréjére hívták be, azonban idő előtt indult el, a bal hátsó kereke ugyanis még fent volt az autón. Az indulást követően Räikkönen elütötte szerelőjét, akihez hívták az orvosokat, és hordágyon szállították el. A Ferrari később Twitteren közölte, kórházba szállították a szerelőjüket.

Izgalmasan alakult a futam utolsó néhány köre, amikor Bottas felzárkózott Vettel mögé: a finn pilóta a verseny végére ledolgozta hátrányát a közepes keverékű abroncsokkal, míg a Ferrarin egyre inkább fogytak a lágy gumik.

Bottas végül nem tudta támadni Vettel, így a németnek végül sikerült megőriznie első helyét, ezzel megnyerte a Bahreini Nagydíjat.

Rendkívül sikeres hétvégét zárt a Toro Rosso, Pierre Gasly ugyanis a 4. helyen ért célba, az újonc pilóta számára így remekül indul első F1-es szezonja. A Haasnak a szerencsétlenül alakult Ausztrál Nagydíj után ezúttal sikerült a pontszerzés: Kevin Magnussen az 5. pozícióban zárt.

Hirdetés

Nico Hülkenberg zárt a 6. helyen, mögötte a két McLaren végzett a 7. és 8. pozíciókban.

A Bahreini Nagydíj végeredménye:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!